Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Flygbuss mellan Borås och Landvetter

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Från nästa vecka kan Boråsare åka flygbuss till och från Landvetter, skriver Borås Tidning. 

– Det här är en fråga vi har stött på. Människor har uttryckt att det hade varit bra med en fungerande flygbuss, så det har funnits en efterfrågan helt enkelt, säger David Erixon, kommunikationschef på bussföretaget Nobina, till tidningen.

Bussarna ska börja gå var 40:e minut från och med nästa måndag. 

Om man har velat åka kollektivt till Landvetter flygplats till och från Borås har det varit svårt då alternativen varit få eller obefintliga men från och med måndag startar en direktlinje.

Nobina kör redan i dag stadstrafiken i Borås för Västtrafik men startar nu en ren kommersiell linje som flygbuss mellan flygplatsen och Borås resecentrum, skriver Borås Tidning. 

– Det här är en fråga vi har stött på. Människor har uttryckt att det hade varit bra med en fungerande flygbuss, så det har funnits en efterfrågan helt enkelt. Det är en väldigt rolig satsning, säger David Erixon, kommunikationschef på bussföretaget Nobina, till tidningen.

”Det har varit efterfrågat” 

Sammanlagt är det fem bussar som ska åka på sträckan och stanna på ett par ytterligare platser mellan resecentrum och Landvetter, Nobina vill i nuläget inte kommentera vilka platser det blir, skriver BT.

Bussarna ska gå var 40:e minut. 

I dagsläget finns bara bolaget Flixbus som på resan mellan Stockholm och Göteborg stannar både på Landvetter och i Borås. De har i nuläget nio avgångar varje dag.  

På frågan om hur de ser på konkurrensen från den tyska jätten svarar David Erixon:

– Absolut, det finns i dag olika resealternativ. Jag kommer inte recensera vad olika trafikbolag har för lösningar men det har varit efterfrågat med fler och snabbare avgångar för en flygbusslinje.