Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Då öppnar nya Hisingsbron

Hisingsbron inifrån.
Foto: Lovisa Waldeck
Foto: Lovisa Waldeck

Nu står det klart när Hisingsbron slår upp portarna.

Datumet är satt till den 9 maj.

– Vi ser fram emot att få öppna bron för göteborgarna, säger Mikael Nummedal, trafikkontorets projektchef för Hisingsbron, i en kommentar.

Redan i slutet på 2016 påbörjades det förberedandet arbetet för att bygga Hisingsbron mellan Hisingen och fastlandet.

Flera år senare är den nu snart klar att användas, uppger Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att få öppna bron för göteborgarna, säger Mikael Nummedal, trafikkontorets projektchef för Hisingsbron.

Han fortsätter:

– Nu är Hisingsbron så klar att vi kan öppna den för göteborgarna. Om inget oförutsett händer under våren så lämnar vi över bron till göteborgarna den 9 maj.

Spårstopp till sommaren

Inledningsvis kommer bron att öppnas för fotgängare, cyklister, bilar och bussar.

Framåt sommaren kommer sedan ett så kallat spårstopp då spåren ska flyttas från Götaälvbron till Hisingsbron, något som beräknas vara klart i mitten av augusti.

Därefter kan även spårvagnarna börja rulla på den nya bron.

– Under hösten blir det naturligtvis en officiell invigningsceremoni, förhoppningsvis kan vi göra det med pompa och ståt, säger Mikael Nummedal i en kommentar.

Hela byggprojektet väntas vara klart om ett år, våren 2022. Innan dess ska den gamla bron rivas, hållplatser färdigställas och arbeten utföras på och runt bron.