Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klar för Aston Villa

Blir klubbkompis med Olof Mellberg. Efter fem besök hos Premier League-klubben Birmingham tvekade Ljungskile-talangen Erik Lund inte att skriva på kontraktet. Enligt vad GT erfar flyttar 16-åringen till England i sommar.
Redan som 14-åring debuterade han i Ljungskiles A-lag.
16 år ung är Erik Lund nu redo att flytta till England och skriva kontrakt med Aston Villa.
Svenska storklubbar som Blåvitt och Öis var chanslösa i jakten på supertalangen.

FAKTA

Namn: Erik Lund
Född: 6 november 1988.
Bor: Ljungskile, cykelavstånd till Skarsjövallen.
Längd: 183 cm.
Studerar: Första året på samhällsprogrammet på gymnasiet.
Klubb: Ljungskile SK.
Idol: Zinedine Zidane.
Engelskt favoritlag: Manchester United.
Svensk favoritklubb: IFK Göteborg.
Lyssnar gärna på: Lars Winnerbäck.

Vad GT erfar är treårsavtalet redan undertecknat. – Inga kommentarer, jag får ingenting säga, svarar 16-åringen på direkt fråga. Att Erik Lund väljer Aston Villa och i sommar blir klubbkompis med landslagskaptenen Olof Mellberg är egentligen ingen överraskning. Ljungskile-talangen har vid inte mindre än fem tillfällen sedan augusti 2003 varit över i Birmingham och tränat med Premier League-klubben. Senaste besöket i november strax efter att Erik varit med om att kvala upp Ljungskile till superettan. Kontakten har skötts via LSK:s engelske tränare David Wilson. – Erik är en av de största talangerna jag sett i Sverige, har Wilson tidigare uttalat i GT.

Har drömt om det länge

Speluppfattningen är extrem hos den gänglige mittfältaren som inte gjort hemlighet av sina framtidsplaner: – Givetvis drömmer jag om att försörja mig på fotboll, gärna i något varmt land. England får duga – till att börja med. Ljungskile inkasserar ett antal kronor vid övergången även om de stora pengarna väntar vid en eventuell vidareförsäljning. Under vårsäsongen kommer 16-åringen emellertid att spela för moderklubben i superettan. Seriepremiär den 17 april på Gamla Ullevi mot Gais.