Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klädjätten Uniqlo öppnar sin första butik i Göteborg

Uniqlo i Shanghai. Nu öppnar kedjan butik i Göteborg.
Foto: AP / TT

En av världens största klädkedjor, Uniqlo, öppnar butik i Göteborg.

”Trots de nuvarande omständigheterna är vi väldigt nöjda med att fortsätta vår expansion med öppnandet av en ny butik i Sverige”, säger Nikola Johnston, operativ chef för Uniqlo i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Den japanska klädjätten Uniqlo planerar att öppna sin butik i Zara Homes gamla lokaler i Kompassen under våren. Det blir den första Uniqlo-butiken i Göteborg och den tredje i Sverige. Sedan tidigare finns det två butiker i Stockholm.

”Även om vi har levt under aldrig tidigare skådade omständigheter i och med pandemin, har det också visat vikten av att hålla samman och finnas där för varandra”, säger Nikola Johnston, operativ chef för Uniqlo i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Två våningar klädbutik

Den nya butiken blir stor – den kommer att rymma två våningar på sammanlagt nära 1 000 kvadratmeter. Exakt datum är inte spikat, men det är klart att det blir någon gång under våren som butiken slår upp sina portar. 

Uniqlo är världens tredje största klädbutikskedja, med 2 000 butiker och 45 000 anställda i hela världen. Bara spanska Inditex – Zaras ägare – och HM är större.

Se mer om covid-19: