Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klädbutik bommar igen – försvinner från Nordstan

Klädbutiken har bommat igen – ersättaren klar.Foto: PRESSBILD/NORDSTAN

Klädbutiken Desigual i Nordstan har bommat igen, skriver GP.

Med det har den spanska kedjan bara två butiker kvar i Sverige.

Samtidigt är det redan klart vad som nu flyttar in i Nordstan i stället.

Den första Desigual-butiken öppnades i Sverige 2010, men nu finns bara en kvar.

I Mall of Scandinavia i Stockholm.

Tvåvåningsbutiken i köpcentrat Nordstan i Göteborg bommade igen i veckan.

– Det stämmer att Desigual har stängt butiken. När en hyresgäst flyttar handlar det för vår del om att göra en omstrukturering, det är ju en normal del av vår dagliga verksamhet, säger Kristina Pettersson Post, regionchef för Vasakronan som äger den aktuella fastigheten, till GP.

Vem som nu flyttar in i lokalerna i Nordstan är redan påskrivet och klart, enligt Kristina Pettersson Post.

Hon vill dock inte ge några ytterligare detaljer, vare sig vem den nya hyresgästen är eller när den nya butiken kan öppna.

– Nej, vi får återkomma med den informationen. Det är ju upp till kunden när de är redo att kommunicera det och där är det inte riktigt klart än, säger Kristina Pettersson Post till GP.

Fler ändringar i Nordstan

Det sker förändringar även på andra håll i Nordstan.

Nyligen stod den nya entrén ut mot Brunnsparken klar, ett arbete med att byta ut golvet i köpcentrat har påbörjats och så sent som för några veckor sedan offentliggjordes att Nordstan får en ny butik då Systembolaget ska öppna en specialbutik inriktad på öl.

– Det handlar om att Göteborg har ett stort intresse för öl med massor av mikrobryggerier. Detta blir den första butiken av sitt slag i Sverige för alla kunniga och intresserade personer, sa Ulrika Carlsson, vd Nordstan, då.

Butiken ska ligga i anslutning till det nuvarande Systembolaget.

– Vi på Systembolaget är glada över detta avtal i Nordstan och ser framemot att kunna erbjuda ölintresserade kunder ett brett sortiment av öl, har Karin Willebrand, Etableringschef Systembolaget, sagt i ett pressmeddelande.