Nu har Lilla kiosken i Gråbo överträffat sig själv – igen. I torsdags stoltserade kiosken med en hamburgare som vägde in på 13 kilo – men den var bara en flugviktare i jämförelse med vad Ramtin snodde ihop på söndagskvällen.
– Jag hade ju lovat ungdomarna, det gäller att hålla sitt ord, säger han.
Tog över två timmar
Anrättningen tog nästan två timmar att få klar, och kioskägaren medger att det var rätt svettigt den här gången.
– Den här var lite tuffare. Jag fick stoppa i lite knivar emellan så att den inte skulle rasa. Det var kämpigt!
Hamburgaren bestod av nästan 20 (!) kilo kött – och vad mer?
– Bröd, sallad, ost, tomat, gurka, lök, bacon, stark dressing – och en jävla massa kärlek, säger Ramtin.
En av ungdomarna i stammisgänget är William Lind, 21. Han är en nöjd kund.
– Den smakar lika bra som en normal, liten hamburgare – men i större kvantitet. Det är både kvantitet och kvalitet, säger han.
"Är skitroligt"
Han vill nästan sträcka sig så långt som att säga att Lilla kioskens stora hamburgare ger hela orten ett lyft.
– Det är skitroligt att det äntligen händer något här ute på vischan. Något är på gång i Gråbo. Stora hamburgare - det är det vi håller på med, säger han.
Hur många getingar ger du 21-kilosburgaren?
– Fem, och det är sant, säger William.
Notan för kalaset landade på 4 720 kronor. Och nu tar Ramtin Amiraltifi några veckors paus från att göra hamburgare i monsterklassen. Men han har en del idéer för framtiden:
– På nyårsdagen kan den kanske lämpa sig att göra en på 100 kilo, det kan nog många vara sugna på just då, säger han.