Killing från barnens zoo. Foto: Lennart RehnmanKilling från barnens zoo. Foto: Lennart Rehnman
Killing från barnens zoo. Foto: Lennart Rehnman
En annan killing i Slottsskogen. Foto: SLOTSSKOGEN DJURPARKEn annan killing i Slottsskogen. Foto: SLOTSSKOGEN DJURPARK
En annan killing i Slottsskogen. Foto: SLOTSSKOGEN DJURPARK

Killing kidnappad, bränd och våldtagen

Publicerad

En killing har kidnappats från Slottsskogen under natten till måndagen.

Under morgonen hittades killingen i närheten av Azaleadalen – den hade då misshandlats, bränts och våldtagits så svårt att den fick avlivas.

– Det är som om de har attackerat en familjemedlem, säger Per Åberg, enhetschef för Slottsskogen.

När personal i Slottsskogens djurpark räknade in djuren på måndagsmorgonen upptäckte man att en av årets killingar saknades.

– Vi började leta i alla intilliggande hägn, men hittade ingenting. Snart hörde en besökare av sig och sa att de hittat någonting konstigt i närheten av Azaleadalen, vi misstänkte direkt vad det kunde röra sig om, säger Per Åberg.

"Lilla vita geten"

Personalen åkte dit och hittade killingen svårt sargad.

– Den hade blivit misshandlad, eldad på och vi upptäckte även skador i vaginan, säger Åberg.

Hur kände ni då?

– Vad ska man säga? De som har hund eller andra husdjur kan nog relatera. Det här är ju våra djur tillsammans med göteborgarnas, det är som om de har attackerat en familjemedlem.

Killingens skador var så svåra att den fick avlivas.

– Det är en tung dag för oss som arbetar med djuren här. Tyvärr är det svårt att fullt ut skydda sig från den här typen av ondska, berättar Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogens djurpark, i en kommentar.

Hon berättar att den aktuella killingen ännu inte hade fått något namn.

– Men vi kallade den för "lilla vita geten".

Vädjar till besökarna

Personalen har polisanmält händelsen och vädjar till Slottsskogens besökare att vara uppmärksamma på annorlunda beteende runt djurhagarna.

– Vi har varit där och tagit upp en anmälan. Veterinär har avlivat djuret, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst.

Brottsrubriceringen är djurplågeri.

– Vi har dokumenterat skadorna på djuret och pratat med personal och veterinär, säger Adlersson.

Djurparkens löpande bevakning utökas efter den makabra händelsen och personalen diskuterar möjligheterna att höja staket och vidta ytterligare säkerhetsåtgärder.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER