Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Killing kidnappad, bränd och våldtagen

Killing från barnens zoo.
Foto: Lennart Rehnman
En annan killing i Slottsskogen.
Foto: SLOTSSKOGEN DJURPARK

En killing har kidnappats från Slottsskogen under natten till måndagen.

Under morgonen hittades killingen i närheten av Azaleadalen – den hade då misshandlats, bränts och våldtagits så svårt att den fick avlivas.

– Det är som om de har attackerat en familjemedlem, säger Per Åberg, enhetschef för Slottsskogen.

När personal i Slottsskogens djurpark räknade in djuren på måndagsmorgonen upptäckte man att en av årets killingar saknades.

– Vi började leta i alla intilliggande hägn, men hittade ingenting. Snart hörde en besökare av sig och sa att de hittat någonting konstigt i närheten av Azaleadalen, vi misstänkte direkt vad det kunde röra sig om, säger Per Åberg.

"Lilla vita geten"

Personalen åkte dit och hittade killingen svårt sargad.

– Den hade blivit misshandlad, eldad på och vi upptäckte även skador i vaginan, säger Åberg.

Hur kände ni då?

– Vad ska man säga? De som har hund eller andra husdjur kan nog relatera. Det här är ju våra djur tillsammans med göteborgarnas, det är som om de har attackerat en familjemedlem.

Killingens skador var så svåra att den fick avlivas.

– Det är en tung dag för oss som arbetar med djuren här. Tyvärr är det svårt att fullt ut skydda sig från den här typen av ondska, berättar Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogens djurpark, i en kommentar.

Hon berättar att den aktuella killingen ännu inte hade fått något namn.

– Men vi kallade den för "lilla vita geten".

Vädjar till besökarna

Personalen har polisanmält händelsen och vädjar till Slottsskogens besökare att vara uppmärksamma på annorlunda beteende runt djurhagarna.

– Vi har varit där och tagit upp en anmälan. Veterinär har avlivat djuret, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst.

Brottsrubriceringen är djurplågeri.

– Vi har dokumenterat skadorna på djuret och pratat med personal och veterinär, säger Adlersson.

Djurparkens löpande bevakning utökas efter den makabra händelsen och personalen diskuterar möjligheterna att höja staket och vidta ytterligare säkerhetsåtgärder.