Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Killgäng omringade tjejer på Gothia Cup

Den man i 35-årsåldern som sitter anhållen, misstänkt för att ha tafsat på tre minderåriga flickor utanför Ullevi på måndagskvällen, är ledare för ett av lagen i turneringen.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande, säger åklagare Stefan Lind.

Det var i samband med invigningen av Gothia Cup som de tre flickorna, som är i 16-årsålder, blev utsatta för sexuella ofredanden.

Enligt en mamma till en av flickorna, som SVT Väst har talat med, blev de stoppade av ett stort gäng pojkar – enligt flickornas bedömning rörde det sig om 30 till 40 tonåringar – och en vuxen man. När flickorna ville gå därifrån, hindrades de.

– De började ta på dem, försökte få in sina händer under deras kläder. De tog på deras kön. De pussade på dem och min dotter fick den vuxne mannens tunga i sin mun. De fick panik och slogs för att freda sig, säger mamman till SVT.

Flickorna kunde senare peka ut den äldre mannen i gruppen för en polis som befann sig i närheten kunde. Mannen greps och anhölls senare.

Ledare för ett av lagen

– Han är utländsk medborgare och ledare för ett av lagen i turneringen, säger åklagare Stefan Lind.

Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande på sannolika skäl, vilket är den högre graden av brottmisstanke. Mannen förnekar brott.

– På grund av förundersökningssekretess kan jag inte gå in på detaljer kring ofredandena, men det rör sig om sådant som har skett utanpå kläderna, säger Lind.

I nuläget är endast den anhållne mannen delgiven misstanke om brott.

– Målsägandena uppger att ett stor antal personer, framföralt unga killar, också ska ha trakasserat dem. Det är säkert fler som gjort saker, men vi har ingen kontroll på vilka de är. Det lutar inte åt att någon ytterligare person kommer att delges misstanke, säger Stefan Lind.

"Respektera kvinnor"

Under tisdagsmorgonen har Gothia Cup-ledningen suttit i möte med polisen.

Efter mötet skickades ett pressmeddelande ut där cupgeneralen Dennis Andersson säger följande:

– Alla former av övergrepp är oacceptabla och om de sker i samband med Gothia Cup är det så klart chockartat för oss. Alla i vår organisation har tagit oerhört illa vid sig av det här.

Han fortsätter:

– Kan inte alla vi män och killar en gång för alla inse att vi måste respektera kvinnor och tjejer, att de inte ska behöva riskera att bli utsatta för övergrepp i något sammanhang.