En man knivhöggs på lördagskvällen på Göteborgs central. Foto: ANDERS YLANDEREn man knivhöggs på lördagskvällen på Göteborgs central. Foto: ANDERS YLANDER
En man knivhöggs på lördagskvällen på Göteborgs central.  Foto: ANDERS YLANDER
Kvinnan som misstänks är tidigare dömd för olaga frihetsberövande där offret hotades med kniv. Foto: POLISENKvinnan som misstänks är tidigare dömd för olaga frihetsberövande där offret hotades med kniv. Foto: POLISEN
Kvinnan som misstänks är tidigare dömd för olaga frihetsberövande där offret hotades med kniv.  Foto: POLISEN
Här hittade polisen hår från den kidnappade kvinnan. Foto: POLISENHär hittade polisen hår från den kidnappade kvinnan. Foto: POLISEN
Här hittade polisen hår från den kidnappade kvinnan.  Foto: POLISEN
Sms skickade från en av de dömda till den kidnappade kvinnan. Foto: POLISENSms skickade från en av de dömda till den kidnappade kvinnan. Foto: POLISEN
Sms skickade från en av de dömda till den kidnappade kvinnan.  Foto: POLISEN
Sms skickade från en av de dömda till offret i kidnappningsdramat. Foto: POLISENSms skickade från en av de dömda till offret i kidnappningsdramat. Foto: POLISEN
Sms skickade från en av de dömda till offret i kidnappningsdramat.  Foto: POLISEN

Kidnappare misstänks för knivdåd på centralen

Publicerad

Den unga kvinnan kidnappade under brutala former en kvinna i Göteborg förra året. 

Offret fick sitt hår avklippt, misshandlades och tvingades att klä av sig naken i kylan. 

Nu har den dömda kidnapparen gripits och anhållits igen – misstänkt för att på lördagskvällen ha försökt mörda en man på Göteborgs centralstation. 

– Hon är anhållen och en utredningsgrupp finns inkopplad och har börjat arbeta med ärendet, säger Tommy Lindström på polisens krimjour i Göteborg. 

Det var vid 18.30 på lördagskvällen som en knivskuren man hittades vid spåren på Centralstationen i Göteborg. 

Kniven hade huggits in i mannens rygg, enligt uppgifter till GT.

Snart greps en kvinna i 20-årsåldern.

– En person har gripits och vi har inlett en förundersökning gällande mordförsök, sa polisens presstalesman Jenny Widén på lördagskvällen.  

På söndagen meddelade åklagarmyndigheten att hon anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, den starkare misstankegraden. 

Förflutet av hot och våld 

– Hon är anhållen och en utredningsgrupp finns inkopplad och har börjat arbeta med ärendet, säger Tommy Lindström på polisens krimjour i Göteborg. 

Den unga kvinnan har ett förflutet av hot och våld. I februari förra året kidnappade hon tillsammans med en kumpan en ung kvinna i Kortedala i Göteborg. 

 

LÄS MER: Tre kvinnor åtalas efter brutal kidnappning

 

I Göteborgs tingsrätt dömdes hon, tillsammans med en annan kvinna, till fängelse i ett år och två månader för olaga frihetsberövande och misshandel. Senare gick hovrätten på samma linje. 

– Som jag uppfattar det handlar det om svartsjuka. En av de åtalade har haft en relation med en person som målsägande har haft kontakter med. De har inte uppskattats, sa åklagaren Annika Boman i samband med att hon lämnade in åtalet.

 

"Trodde du att du kunde gömma dig för mig?"

Offret, som var i 25-årsåldern, fick sitt hår avklippt, misshandlades – och tvingades klä av sig naken utomhus.

– Trodde du att du kunde gömma dig för mig? Du har två minuter på dig att klä på dig, säger hon i polisförhör att en av kvinnorna förklarade för henne.

Nu misstänks alltså en av de dömda kvinnorna för ett nytt våldsdåd. Polisen kunde på söndagen inte svara på hur allvarligt skadad den knivhuggne mannen är. 

Brottsrubriceringen för händelsen är försök till mord. 

– Åklagaren vill inte lämna ut några vidare uppgifter kring fallet eftersom det är många vittnen inblandade, säger Robin Simonsson på åklagarmyndigheten.

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER