Kevins pappa Patrik Skog är omskakad efter beskedet. Foto: PrivatKevins pappa Patrik Skog är omskakad efter beskedet. Foto: Privat
Kevins pappa Patrik Skog är omskakad efter beskedet. Foto: Privat
För snart 20 år sedan hittades hans fyraårige son Kevin död i Arvika. Foto: TT NYHETSBYRÅNFör snart 20 år sedan hittades hans fyraårige son Kevin död i Arvika. Foto: TT NYHETSBYRÅN
För snart 20 år sedan hittades hans fyraårige son Kevin död i Arvika. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kevins pappa om oväntade beskedet

Publicerad

Under nära 20 år har Kevins pappa levt i tron att hans son blev mördad.

Nu har han fått ett annat besked.

– Det är omskakande. Det är en annan sanning, och jag måste hitta en ny grund att stå på som jag kan gå vidare med, säger Patrik Skog.

Även Kevins pappa Patrik Skog fick på tisdagsförmiddagen information av åklagare Niclas Wargren om förundersökningen om sonens död.

– Jag hade ett möte med åklagaren och fick förhandsinformation innan presskonferensen ägde rum, berättar han.

Patrik Skog säger att beskedet var omskakande.

– Det var omskakande på det sättet att det blir en ny sanning igen. Jag har trott att det handlat om mord och nu har jag fått veta att det mer lutar mot en olycka. Det är klart att det blir en helt annan sanning och jag måste hitta en ny grund att stå som jag kan gå vidare med, säger han och fortsätter:

– Det blir en ny slags bearbetningsprocess som startar för mig nu. Jag vet ännu inte vad det innebär.

LÄS MER: Åklagaren: Kevin kan ha dött efter olycka 

Åklagare Niclas Wargren under tisdagens presskonferens.Foto: HENRIK JANSSON

Pappan: Det är bra att de blir avskrivna

Patrik Skog säger också att han tycker att åklagarens besked känns bra "för pojkarnas skull".

– Att de blir avskrivna, det tycker jag är bra. Det här är något de har fått lida av i 20 års tid.

Under mötet med åklagaren fick Patrik Skog information om att Kevin kan ha klämts mellan lastpallar.

– När han visade det här med lastpallarna... det är klart att det gör ont i mig att veta hur det kan ha gått till, att han kan ha blivit klämd mellan de här pallarna. Det är fruktansvärt att tänka på. Det är något jag måste ta in och smälta nu, säger Patrik Skog. 

När den nya utredningen i fallet drog i gång förra året var det mycket som revs upp igen förklarar han, men samtidigt fick Patrik Skog nytt hopp om att få klarhet i vad som hände.

– Jag fick ett hopp om att vi skulle få någon typ av svar ändå. Utredningen har tagit lång tid och det har känts väldigt jobbigt under tiden. Men det har varit som om de mer ville gå till botten med alltihop den här gången och det har känts bra, säger han.

LÄS MER: GW om Kevin-utredningen: ”Så jävla illa skött” 

Platsen där Kevin hittades död för 20 år sedan.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT NYHETSBYRÅN

”Nu kan jag släppa det här med mord”

Patrik Skog konstaterar också att han inte riktigt vet vilket svar han hade förväntat sig:

– Nej, jag vet egentligen inte vad jag väntade på, mer än att det på något vis skulle bli mer klart vad som hänt. Och det blev det på sätt och vis i och med att det går mot att det var en olycka.

Han pratar om en omställning som handlar om att vänja sig vid den nya bilden av vad som hände den fyraårige sonen då 1998:

– Det kommer bli en stabilare grund att stå på nu, just det här att jag har fått veta att det åtminstone inte är någon som bragt honom om livet. Hade beslutet innefattat att en mördare går lös hade det känts jätteotäckt alltihop på ett annat sätt. Nu kan jag släppa det här med mord.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER