KD-politikern lämnar för en karriär inom SD

Den konservativa och populära Alingsåspolitikern ströks från KD:s listor inför valet i år och hoppas nu på en framtid inom SD.
Foto: Privat

KD-politiken Gunilla Gomér lämnar sitt parti till förmån för Sverigedemokraterna.

Den konservativa och populära  Alingsåspolitikern ströks från KD:s listor inför valet i år och hoppas nu på en framtid inom SD.

– Till slut tyckte jag att klimatet blev för kallt för att orka med det, säger hon till GT.

Alingsåspolitikern Gunilla Gomér hade flest personkryss i Västra Götalands län vid valet 2010 för Kristdemokraternas räkning. Nu har hon suttit fyra år i regionfullmäktige samtidigt som hon haft en plats i kommunfullmäktige. Hon har varit en kontroversiell röst i partiet och var bland annat tidigare ordförande till den abortkritiska organisationen Ja till livet.

Nu väljer hon att lämna partiet hon varit trogen i 16 år – för Sverigedemokraterna. Detta avslöjar hon i en debattartikel hos Nyheter24 .

– Jag tog beslutet bara för någon vecka sedan. Jag kände att jag och Kristdemokraterna vuxit ifrån varandra efter 16 år, då var det dags att tacka för kaffet och gå vidare, säger hon till GT.

Gunilla Gomér fortsätter:

– Jag är konservativ och jag tycker att SD står för de konservativa värderingar som KD inte har varit bärare av de senaste åren.

Israelvänlig

Nu vill hon att SD ska ta tag i hennes hjärtefrågor, menar hon. Bland annat skriver hon i artikeln hos Nyheter24 att det faktum att SD är det mest Israelvänliga partiet spelar in. Hon skriver också att hon inte är främlingsfientlig utan vill ha en "ansvarsfull asylpolitik".

Förmodligen kommer hon de närmaste fyra åren representera SD i en socialnämnd i Alingsås de kommande fyra åren.

– I Kristdemokraterna har man blivit uppmanad att man ska vara med och förändra inifrån, men till slut tyckte jag att klimatet blev för kallt för att orka med det. Jag har varit lojal i så många år, men då vill man ju att lojaliteten ska bemötas från partiet, säger Gunilla Gomér.