Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kattplågaren i Högsbo - misstänkt man greps

På söndagseftermiddagen greps en man misstänkt för att vara kattplågaren i Högsbo.

– Det är en person anhållen, bekräftar polisens presstalesman Jenny Widén.

Under senaste månaden har flera fall rapporterats om katter som dödats i trakten i och kring stadsdelen Högsbo i Göteborg.

* Den tionde mars hittades den första. En svartvit katt var upphängd i ett träd på Julianas gård i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

* Den tolfte mars kom den andra rapporten när boende i området hittade en gul och vit katt med uppskuren mage. Katten hette "Birk" och när han hittades satt en gul papperslapp som någon ritat en glad gubbe på.

Många oroliga

- Nu har det blivit så mycket publicitet att de måste göra något men tidigare har de inte brytt sig om våra anmälningar, sa "Birks" ägare Karl Rosenqvist om polisens arbete.

* 21 mars hittades en dödad katt framför en port på Riksdalersgatan. Katten hade fått hela undersidan uppskuren.

Människor i Högsbo har varit oroliga och har bland annat organiserat sig för att försöka hitta personen som dödar deras katter. Och gärningsmannen kan också bli farlig för människor - det har Ulf Åsgård som är psykiater och expert på gärningsmannaprofiler tidigare berättat för GT/Expressen.

- Det är angeläget att få tag på den här personen eftersom han kan vara på väg åt helvete åt fel håll, sa Ulf Åsgård 22 mars.

Nu finns också förhoppningar om att gärningsmannen kan vara gripen.

På söndagseftermiddagen anhölls en man misstänkt för djurplågeri.

- Han är skäligen misstänkt vilket är den lägre misstankegraden, säger polisens presstalesman Jenny Widén.