Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katten släpptes ut för att självdö

Ägarna till katten ska vara polisanmälda enligt NWT. Foto: ROBERT BOMAN
Katten på bilden är inte samma som omnämns i artikeln.Foto: THINKSTOCK IMAGES

En liten mager, sjuk och skadad katt hittades och togs om hand av Djurskyddet i Karlstad.

En bild på katten som lades ut på deras Facebooksida har skapat starka reaktioner, skriver Nya Wermlands-Tidningen – som enligt ägaren lämnats att självdö.

– Vi har inte lagt ut den för att hänga ut ägaren eller sprida hat. Vi tänkte det var ett gott tillfälle att betona vad som står i djurskyddslagen, säger Ann Scott, ordförande i Djurskyddet i Karlstad, till tidningen.

Ann Scott och hennes kollega tog hand om den sjuka och skadade katten efter att ha sett en bild på den under "Upphittade och försvunna djur" på Facebook.

Katten togs till djursjukhuset i Karlstad och veterinären konstaterade att det rörde sig om en gravt vanvårdad katt berättar Ann Scott för Nya Wermlands-Tidningen.

Katten saknade päls på ena frambenet och kunde inte äta.

– Det var nästan som en brännskada. Hon hade liggsår och hon var bara skinn och ben. Hon kan inte ha vägt mer än ett par kilo. Ena ögat var helt igentäppt av var och hon kunde inte öppna käken. Hon var totalt vanvårdad. Hon kunde inte gå. Det var fruktansvärt att se, säger Ann Scott till NWT.

Flera personer hörde av sig till Djurskyddet och berättade vilka ägarna var.

Släppt ut katten för att självdö

– Veterinär ringde dem. De bekräftade att det var deras katt och att de hade släppt ut den dagen innan för att låta den självdö, säger Ann Scott till tidningen.

Katten var i så dåligt skick att den inte gick att rädda utan den avlivades på djursjukhuset. 

På tisdagsmorgonen hade 250 000 personer sett inlägget om katten på Facebook, skriver NWT, och många har också delat det.

– Det är bra om folk reagerar, menar Ann Scott som säger till tidningen att hon hoppas att inlägget ska leda till ökat civilkurage bland människor som ser att djur far illa. 

– Kontakta länsstyrelsens djurskyddsinspektörer eller polisen, uppmanar hon.

Ägaren har polisanmält efter att Facebookinlägget spridits. 

 

Få de senaste nyheterna i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.