Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kastades ut ur SD: "Vill skadeskjuta"

Berättar om SD:s maktspel. "Det har blivit en anonym angiverikultur", säger den nu uteslutne Patrik Ehn till Expressen. Foto: Sara Pettersson

GÖTEBORG. I måndags kastades Sverigedemokraternas starke man i Västsverige ur partiet.

Det var resultatet av ett maktpolitiskt spel, tror Patrik Ehn själv.

- Jag tror att vissa i partiet vill skadeskjuta den västsvenska organisationen som alltid varit stark, säger han.

SD-ledningen har använt den så kallade "nolltoleransen" selektivt för att få bort den enda västsvenska representanten i partiets centrala valberedning, menar Patrik Ehn.

- Jag promotar så klart de som jag tycker är duktiga. Med mig ute ur bilden så kommer det inte finnas någon som kan föra Västsveriges talan, säger han och påpekar att det finns en tydlig ideologisk skiljelinje mellan SD i olika delar av landet.

"Mer populistisk"

- Den skånska sverigedemokratin är mer populistisk. Den västsvenska har en mer ideologisk stringens och är mer nationalistisk, säger Patrik Ehn.

Trots uteslutningen ur partiet kommer Patrik Ehn att behålla sina uppdrag i både kommunfullmäktige i Göteborg och i regionfullmäktige.

Han har också bestämt sig för att behålla SD:s partibeteckning.

- Jag kommer inte på något sätt att obstruera mot partiet. Jag kommer att rösta med partilinjen. Det är ju inte jag som har lämnat partiet, utan det är partiet som har lämnat mig, säger han.

 

Läs även stor intervju med SD:s starke man i söndagens GT

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!