Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kastade molotovcocktails på bilar – polisen vädjar om tips

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige..
Polisen fann även klotter på fastigheterna i området. Där kan man tydligt se förkortningen ”FTP” vilket betyder Fuck the police. Foto: Polisen / Polisen

Polisen i Falkenberg vädjar om tips efter bilbränderna i Falkenberg under helgen.

Två molotovcocktails kastades mot parkerade bilar – och polisen fann även klotter där det stod FTP – Fuck the police.

”Är ni missnöjda med oss så kom gärna in och prata med oss”, skriver stationsbefälet Anders Persson i ett inlägg på Facebook.

Via ett inlägg på Facebook vädjar polisen i Falkenberg om tips gällande skadegörelserna under helgen i bostadsområdet Herting i Falkenberg.

Polisen ser väldigt allvarligt på händelsen och vill komma i kontakt med personer som kan ha sett något kopplat till händelserna.

Det är två fall där man har försökt få bilar att börja brinna. Då har man kastat en flaska med brandfarlig vätska, eller en så kallad molotovcocktail. Turligt nog brann inte bilarna ordentligt.

Men polisen menar att det hade kunnat få stora konsekvenser då en kraftig brand hade kunnat sprida sig till andra bilar, men också andra byggnader.

Hittade även klotter: Fuck the police

Samtidigt passade gärningsmannen, eller gärningsmännen, på att klottra på olika fastigheter i området – och är riktat direkt mot poliser. Polisen laddar även upp en bild på klottret och där kan man tydligt se förkortningen: ”FTP” vilket betyder Fuck the police.

https://www.facebook.com/1621305528134431/photos/a.1622358664695784/2330167890581521/?type=3&theater

”Att vara missnöjd med polisens arbete är något vi stöter på ibland. Att visa sitt missnöje genom att skriva det på olika väggar i ett bostadsområde känns meningslöst. Är ni missnöjda med oss så kom gärna in och prata med oss och berätta för oss hur vi ska bli bättre. Att förstöra för andra är inte lösningen.”, går det att läsa i inlägget som är skrivet av polisen.

Polisen vill ha hjälp med att sprida inlägget och hänvisar till telefonnumret 1114 14 eller via https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/.