Foto: JONATHAN BERNTSSONFoto: JONATHAN BERNTSSON
 Foto: JONATHAN BERNTSSON
Foto: JAN / GT/EXPRESSENFoto: JAN / GT/EXPRESSEN
 Foto: JAN / GT/EXPRESSEN
Foto: ANDERS YLANDER / GT/EXPRESSENFoto: ANDERS YLANDER / GT/EXPRESSEN
 Foto: ANDERS YLANDER / GT/EXPRESSEN

Kartläggning: MC-gängens nästen i Västsverige

Publicerad

Här är Hells Angels och Bandidos huvudnästen i väst.

De fullvärdiga avdelningarna blir fler - och är spridda i hela Västsverige.

Här är Hells Angels och Bandidos fullvärdiga avdelningar

 

Med en ledande moderat kommunpolitikers hjälp etablerade sig Hells Angels Goth Town i lilla Ale utanför Göteborg.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

GÖTEBORG/ALE

Hells Angels har två avdelningar i Göteborg – klubblokalerna ligger i Sisjön och Gunnilse. Den tredje avdelningen har flyttat till Skepplanda i Ale kommun.

 

Bandidos MC Göteborg har sitt klubbhus vid Marieholm.

 

LÄS MER: Så växer Hells Angels och Bandidos i Västsverige 

 

Bandidos Hisingen flyttade till ett industriområde i Kungälv förra året.

KUNGÄLV

Bandidos-avdelningen som tidigare hette Bandidos MC Hisingen har flyttat till en industrilokal i Kungälv.

 

VÄNERSBORG

Bandidos i Trestad har gått den långa vägen från att vara en prospectavdelning till att bli en probationary-avdelning, för att sedan bli en fullvärdig Bandidos-avdelning.

 

Hells Angels Karlstads nya lokal blev snart en avspärrad mordplats.Foto: JONATHAN BERNTSSON

KARLSTAD/HAMMARÖ

Hells Angels hade tidigare sitt hem i en sliten gård i Härtsöga, men blev vräkta av kommunen. Deras nya näste på Sjöstad inte långt ifrån centrum är en misstänkt mordplats och för närvarande avspärrat.

 

Bandidos sägs samtidigt ha flyttat till en lokal i Skoghall efter att tidigare ha funnits i Karlstad i intilliggande Hammarö kommun.

 

LÄS MER: Hells Angels-mannens 50 miljonerdeal med Göteborgs kommun

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER