Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otroliga badsällskapet – Karolina badade med älg

Karolina Midböe tog ett dopp med skogens konung.
Foto: Privat
Karolina stod bara några meter från älgen.
Foto: Privat

Ett svalkande dopp i sommarvärmen kan vara magiskt precis som det är, men när Karolina Midböe, 40, fick sällskap av skogens konung uppstod ljuv musik.

På filmen ses hon få kontakt med den unga älgen.

– Det var verkligen en härlig stund. Ett extravagant ögonblick när man får kommunikation med ett sånt stiligt djur, som uppenbarligen är nyfiken tillbaks. Det är uppmärksamhet man ofta inte får, kanske aldrig, säger hon.

Det var under ett sommardopp på Badstranden Hungvik i Arvika, som Karolina Midböe, 40, från Karlstad fick en oväntad badkamrat, något som SVT Nyheter Värmland också uppmärksammat.

När hon låg och plaskade i vattnet såg hon två älgar röra sig ner mot vattenkanten.

– En gick raka vägen ner i vattnet medan den andra viker av för den såg folk, berättar Karolina och fortsätter:

– Jag låg i vattnet först och till en början var jag vaksam, för jag hade barnen med och så. Men när jag såg att den kom emot mig så var det bättre att stå än att ligga.


LÄS OCKSÅ: Hjälteinsatsen – här räddas älgen ur isbadet 


Fick kontakt med älgen

Stunden förevigades av Karolinas pappa Christer, som hade mobilkameran i högsta hugg, i filmen kan man höra honom utbrista ”Det här är tamejfan unikt alltså!”, något som Karolina inte är sen med att hålla med om.

– Vi fick någon form av kontakt och den var nyfiken och lugn, och då blev jag också det. Det var verkligen en härlig stund. Ett extravagant ögonblick när man får kommunikation med ett sånt stiligt djur, som uppenbarligen är nyfiken tillbaks. Det är uppmärksamhet man ofta inte får, kanske aldrig, säger hon.


LÄS OCKSÅ: Världsberömda vita älgen Ferdinand försvunnen 


På frågan om hon var rädd att möta skogens konung svarar hon så här:

– Hade det varit ett fullvuxet djur hade den nog inte gjort så och jag hade nog inte rest mig upp heller, det var ungdjuret lystenhet som gjorde att jag vågade stå kvar. Visst, älgen är ju skogen konung, men det här var ju en ung herre som var inspirerad av vårt badande.