Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Schamanens kärleksord efter stenhårda kritiken

Märtha Louise och Shaman Durek under turnén. Foto: LISE ASERUD/EPA/ TT
Kärleksparet. Foto: DARYL HENDERSON/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Märtha Louise och hennes nya kärlek Shaman Durek Verett är ute på en ifrågasatt turné i Skandinavien.

Paret stängde dörren för pressen vid Köpenhamnsbesöket, men passade på att gå på bröllop.

”Har det underbart tillsammans med min gudinna”, skriver Durek Verett på Instagram.

Namnet på turnén som mottagit kritik är ”The princess and the schaman” (”Prinsessan och schamanen”, reds. anm).

Det finns flera anledningar till kritiken. 

På sin hemsida har schamanen bland annat påstått att leukemi beror på dålig balans i blodet. Den nordiska fackorganisationen för helare, Nordic Healing association, kritiserar schamanens fokus på att bota svåra sjukdomar och menar att han skadar branschen. 

Kritiserad turné

Tidigare ställde biskopen i Stavanger in ett föredrag som skulle hållas i en kyrka. Och konsumentombudsmannen håller ett öga på marknadsföringen. Prissättningen, som ligger på runt 1 000 kronor per person och biljett, är också ifrågasatt. Detta tros vara orsakerna till att paret i sista stund ställde in den utlovade presskonferensen inför föredraget i Köpenhamn.

https://www.instagram.com/p/Bxo532wHvjG/

Men kritiken till trots verkar paret ha det bra. I ett nytt Instagram-inlägg publicerat av schamanen under söndagen förklarar han sin kärlek till sin prinsessa:

Har det underbart tillsammans med min gudinna Märtha Louise på bröllop i Danmark. Supertaggad på vår turné. Att åka runt i Skandinavien är en sådan lycka. Vi kommer komma tillbaka och göra resten av turnén på andra platser på senare datum. Så välsignad att dela kärleken med så många.

Shaman Durek. Foto: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX/TT

Hittade kärleken

Det var för någon vecka sedan som den norska kronprinsessan Märtha Louise officiellt bekräftade, via Instagram, att hon och Shaman Durek Verett var ett par. 

Han har fått mig att inse att ovillkorlig kärlek finns”, skrev prinsessan på Instagram när hon publicerade en bild på de två.

När du träffar din tvillingsjäl, så vet du. Jag har haft turen att ha träffat min. Shaman Durek har förändrat mitt liv, som han gör med så många.”, skrev hon vidare.

Det var sensommaren 2016 som nyheten om att Märtha Louise och dåvarande maken Ari Behn gick skilda vägar briserade. Äktenskapet varade i 14 år. Hon har varit singel fram tills dess att hon träffade Shaman Durek Verett.