Kritiseras. Nu stormar tv-profilerna mot Leif Loket Olsson efter hans sågande av Marie Serneholts insats som programledare för nya Bingolotto. Men framför allt för hans uttalande om "men hon är söt att se på". Foto: Anna-Karin Nilsson
Kritiseras. Nu stormar tv-profilerna mot Leif Loket Olsson efter hans sågande av Marie Serneholts insats som programledare för nya Bingolotto. Men framför allt för hans uttalande om "men hon är söt att se på".  Foto: Anna-Karin Nilsson

Kändisarnas storm mot Lokets utspel

Publicerad

GÖTEBORG. Leif "Loket" Olsson sågade nya "Bingolotto", det enda han berömde hos Marie Serneholt var hennes utseende: "Är söt att se på, det kan man inte ta ifrån henne".

Ett uttalande som nu får flera en rad tv-profiler och programledare att reagera starkt.

- Mossigt, tycker SVT:s Karin Hübinette.

- Är man förvånad???, undrar Rickard Olsson, som själv varit programledare för "Bingolotto".

Leif Loket Olsson var mr "Bingolotto" när han ledde programmet under storhetstiden på 90-talet. Nu sågar legendaren nya säsongen som hade premiär i söndags med Marie Serneholt som programledare.

Foto: Robin Aron
För GT förklarade "Loket" att han var missnöjd med den stående panelen, att han saknade spontanitet och humor i programmet och att Marie Serneholt var "uppenbart nervös."

- Hon hörde inte vad personen sa i telefon utan sa bara "vad ska du göra med pengarna", sa han bland annat.

Reagerar på kommentar

Men det är framför allt "Lokets" kommentar: "Men hon är söt att se på, det kan man inte ta ifrån henne", som får programledarkollegerna att reagera.

"Gå och lägg dig gubbjävul", skriver Cissi Wallin på Instagram.

När GT pratar med" Postkodlotteriets" Rikard Sjöberg säger han:

- Jag tycker det är mycket trevligare om man sköter sitt eget och inte kastar smuts på andra, säger TV4-stjärnan.

"Så här det är"

En annan som är kritisk till Bingolotto-legendarens uttalande är Maud Bernhagen, programledare på Sporten TV4.

- Lokets uttalande är inte okej, men tyvärr är det ju så här det är. Både när det gäller sättet det kommenteras på och att det bedöms annorlunda när det är en kvinnlig programledare. Det är dessvärre så verkligheten ser ut.

Även Marie Serneholts ex Måns Zelmerlöw, stöttar sin forna flickvän.

- Jag har själv inte sett programmet, men jag såg att Anders Björkman (Expressens legendariske tv-recensent) hyllade henne. Så jag är helt säker på att hon gjort det kanonbra, säger "Allsång på Skansen"-stjärnan.

Tackar för allt stöd

Marie Serneholt tackar för allt stöd hon fått:

- Alla har som sagt rätt att tycka vad de vill om programmet. Men jag är ofantligt glad, rörd och tacksam för stödet och all positiv feedback jag fått efter söndagens livesändning. Jag känner mig enormt peppad inför nästa söndag.

"Bingolotto"-legendaren, som med sina uttalanden startade hela stormen mot honom, tackar nej till att bemöta kritiken mot honom.

- Nu får det vara bra med kommentarer, säger Leif Loket Olsson.

Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER