Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kändisarna fortsätter med sitt #godisstopp

MÅR BÄTTRE. Brottaren Eddy Bengtsson, kände att han ville göra en stor förändring och införde godisstopp. Nu är han i bättre form än på länge.
Foto: Robin Aron
UTMANADE LÄSARE. Bloggaren Johanna Toftby utmanade sina läsare med ett #godisstopp. Hon har inte ätit en enda godisbit i februari och kommer fortsätta hålla sitt godislöfte.
Foto: Robin Aron
GICK NER I VIKT. Stjärnkocken Håkan Thörnström fick med sin mellandotter på #godisstopp. Efter en månad med godislöftet har han gått ner i vikt och känner sig friskare.
Foto: Lennart Rehnman

Sista dagen på GT:s kampanj #godisstopp är här.

Men Johanna Toftby, Håkan Thörnström och Eddy Bengtsson som alla hållit sitt godislöfte – vill fortsätta.

– Jag har gått ner i vikt och känner mig mycket friskare, säger stjärnkocken Håkan Thörnström.

GT:s kampanj #godisstopp har pågått under februari och är nu inne på sin sista dag. Tiotusentals har följt kampanjen på Facebook-sidan  och på Instagram är det många som delat recept på substitut till godis.

En som hållit #godisstopp i februari är stjärnkocken Håkan Thörnström.

– Det har gått jättebra. Jag har gått ner i vikt och känner mig mycket friskare. Jag känner inte det där sötsuget längre, säger Håkan Thörnström.

Blev tillsagd – av dottern

Han fick fick med sin mellandotter på #godisstopp – vilket skulle visa sig bli en lysande radarpartner.

– När jag varit nära godisskålen några gånger har hon varit i närheten och sagt: "Pappa, lägg av". Det behövde jag.

Tror du att du kommer fortsätta med #godisstopp även i framtiden?

– Ja, jag kommer inte kasta mig över godisskålen. Det är inget jag längtar efter längre och jag kommer definitivt minska mitt intag i framtiden.

Blev av med sin magkatarr

Även bloggerskan och träningsprofilen Johanna Toftby klarade av att hålla sitt godislöfte utan problem.

– Det har gått helt fantastiskt bra. Jag har inte ätit en enda godisbit, inget fika eller något med socker. Jag är väldigt glad att ha lyckats med det.

Märker du någon skillnad?

– Ja, jag har ingen magkatarr längre och saknar helt sötsug. Jag är glad att ni drog i gång den här kampanjen.

Kommer du fortsätta med #godisstopp?

– Absolut! Dels vill jag inte förstöra det här, dels är det skönt att bli av med mitt sötsug. Det gällde bara att bestämma sig för att sluta med godis.

Fick stor läsarrespons

Johanna Toftby har spridit kampanjen i sociala medier och på sin hälsoblogg. Där har hon fått stor respons från sina läsare.

– De tycker det är kul med utmaningar. Det blev mycket roligare när vi kunde peppa varandra. Jag tycker det var bra att få lite piska på mig också, säger Johanna Toftby och skrattar.

När brottaren Eddy Bengtsson såg sig själv i Gladiatorerna insåg att han behövde göra en förändring. Därför införde han en sockerfri månad och hakade på kampanjen #godisstopp.

– Det har gått fantastiskt bra. Jag är i en fantastisk form. Min kropp mår bra av sockerstoppet. Jag tycker det var en jävligt bra kampanj. Jag ströp allt intag med socker och har ersatt godiset med bär och kvarg.

"Jag kör vidare"

Kommer du ha ett #godisstopp även i framtiden?

– Jag kör vidare i tre veckor till och kommer jag äta godis framöver får det bli i måttliga mängder. Första veckan är tuff, men efter ett tag började jag längta efter riktig mat.

13 mars är det premiär för Gladiatorerna på Bio Roy i Göteborg. En premiär som han ser fram emot.

– Då får jag visa upp den nya Eddy Bengtsson. Det var kul med den här kampanjen, den gav en extra morot.