Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisarna cyklar till Paris – för välgörenhet

Alexandra Zazzi och Susanne Rittedal ska cykla till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden.Foto: Jan Wiriden
– Vi fick nästan 100 anmälningar och valde ut strax under 40. Vi har med oss några som har förlorat barn i cancer, säger kändiskocken Alexandra Zazzi, som är en av initiativtagarna tillsammans med bland annat Susanne Rittedal, båda Robinson-profiler.Foto: Jan Wiriden

Göteborgsprofilerna Alexandra Zazzi och Susanne Rittedal gav sig på fredagen i väg mot Paris på cykel.

De gör det för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Det känns fantastiskt att ha dragit i gång det här. Jag är stolt, säger Susanne Rittedal.

Totalt cyklar 43 göteborgare till Paris för att rädda liv. Det är välgörenhetsprojektet Team Rynkeby som samlat lagcyklingen.

– Vi fick nästan 100 anmälningar och valde ut strax under 40. Vi har med oss några som har förlorat barn i cancer, säger kändiskocken Alexandra Zazzi, som är en av initiativtagarna tillsammans med bland annat Susanne Rittedal, båda Robinson-profiler.

Pengar har samlats in via företag, bössor, auktioner och en golftävling. Projektet har dragit in 1,6 miljoner kronor hittills i Göteborg. Summan går oavkortat till Barncancerfonden.

– Det är viktigt att påpeka att Barncancerfonden är beroende av donationer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger Susanne Rittedal.

Cykelturen startade vid Östra sjukhuset på fredagen. Sedan samlades gänget vid saluhallen i centrala Göteborg för att mingla innan avfärd mot Paris.

– Vi startade vid Östra för att visa varför vi gör det här. Det är en symbolisk handling, säger Susanne Rittedal.

Framme 11 juli

Sammanlagt deltar 250 cyklister från olika delar av Sverige och det är 1 250 totalt internationellt. Förra året drog insamlingen in 8,6 miljoner kronor i Sverige. I år är pengarna öronmärkta för forskning gällande hjärntumörer i det centrala nervsystemet.

Cyklisterna, som når Paris 11 juli, är rejält förberedda.

– Vi har jobbat mycket sista året med spinningklasser och träning. Sedan i mars har vi varit ute på vägarna, säger Alexandra Zazzi.