Känd strippklubb överklagar förbud mot nattarbete – igen

Strippklubben överklagar till Högsta förvaltningsdomstolen
Foto: LENNART REHNMAN
Foto: STEPHAN BERGLUND

I snart två år har konflikten pågått.

Den välkända strippklubben Chat Noir får inte låta anställda arbeta under nattetid – så länge de inte tecknar kollektivavtal eller får dispens. 

Chat Noir riskerar att tvingas betala närmare en miljon kronor i vite och har nu överklagat till Högsta förvaltningsdomstolen. 

Det var hösten 2018 som strippklubben Chat Noir, belägen i centrala Göteborg, fick besök av Arbetsmiljöverket. 

Flera brister upptäcktes, bland annat om säkerheten gällande kvinnorna som arbetar på klubbens så kallade dansrum. Efter besöket uppdagades också att nattklubbens personal inte får utföra arbete under nattetid om man inte har dispens eller kollektivavtal – något som Chat Noir saknar.

Nästan en miljon i vite 

För bara ett par veckor sedan sa kammarrätten i Göteborg sitt i ärendet – de ansåg att Arbetsmiljöverket gjort rätt i att förbjuda nattarbete på strippklubben. 

Nu överklagar Chat Noir till den högre instansen – Högsta förvaltningsdomstolen. 

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

I och med att strippklubben varken har kollektivavtal eller dispens riskerar Chat Noir ett vite på 950 000 kronor. 

När GT pratade med restaurangchefen Pehr Trulsson i januari 2019 berättade han att de redan ansökt om dispens och var i färd med att förhandla om kollektivavtal. 

Kopplingar till Hells Angels

Strippklubben har väldokumenterade kopplingar till Hells Angels, vilket GT tidigare rapporterat om. Flera av MC-gängets medlemmar har både setts i dörren och som stamgäster.

Våren 2017 kunde GT även avslöja att en annan av de ledande medlemmarna i Hells Angels Goth Town, efter avtjänande av ett tioårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott, fått jobb som vaktmästare på Chat Noir. Eller som ”allt-i-allo” som ägaren då kallade honom.