Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kampanj för välfärd lockade göteborgare

GUSTAV ADOLFS TORG. På lördagen samlades hundratals göteborgare när folkkampanjen för gemensam välfärd hölls på Gustav Adolfs torg.

En av dem som kommit för att lyssna på talen var Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

– Jag tror att det här är början på någonting stort. Jag hoppas att det här kommer att öka trycket på frågan, säger han.

Under lördagseftermiddagen bjöds det på stort opinionsmöte på Gustav Adolfs torg. Talare och underhållare hade tillsammans med hundratals göteborgare samlats för att ta del av välfärdskampanjen. En av dem var Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet - men bara för att lyssna.

– Jag tycker att det är en väldigt viktig och fin manifestation. Det är en bred och folklig samling för en bra välfärd, för att det ska vara lika för alla och mot de här vinstintressena som plundrar skolan och äldreomsorgen på resurser som vi har betalt för våra mammor och pappor, säger han.

 

Partipolitiskt obunden

Folkkampanjen med mål mot vinst i välfärden, att stoppa nedskärningar och för att försvara och utveckla den gemensamma välfärden, är partipolitisk obunden. Något som Sjöstedt tycker är bra.

– Jag tycker att det är jättefint, det är så många som är mot vinstintresset, oavsett om man röstar på Moderaterna, Folkpartiet eller Socialdemokraterna.

 

"Ingenting jag behöver"

En av dem som talade var Karin Berg, lärare på Schillerska gymnasiet, som bland annat gjort en uppmärksammad film om hur nedskärningarna drabbat hennes elever. Hon ställer sig mot nedskärningarna och det femte jobbskatteavdraget.

– Jag får 300 kronor mer, men det är ingenting jag behöver. Jag ser hellre att jag får en arbetsmiljö där jag kan arbeta bra naturligtvis. Jag får betala med min arbetsmiljö, och det tror jag inte någon av oss som arbetar i den offentliga sektorn har lust med.