Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andra dödsfallet i Västsverige i corona

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Ytterligare en person har avlidit i Västra Götaland till följd av coronaviruset, på Kungälvs sjukhus.Foto: HENRIK JANSSON

Ytterligare en person har avlidit i Västra Götaland till följd av coronaviruset.

Det handlar om en person i 80-årsåldern som låg inlagd på Kungälvs sjukhus.

– Personen tillhörde en riskgrupp, säger Jacob Wulfsberg, chefläkare vid sjukhusen i Väster.

Den 14 mars bekräftades det första dödsfallet på grund av coronaviruset i Västra Götalandsregionen. Det var en kvinna i 85-årsåldern som avlidit efter att ha vårdats en tid på infektionskliniken vid Östra sjukhuset i Göteborg.

Nu har coronaviruset skördat ännu ett offer i Västra Götalandsregionen.

Dog på Kungälvs sjukhus

Gabriel Holmqvist, pressekreterare vid Västra Götalandsregionen, bekräftar att ett nytt dödsfall inträffat.

– Det har kommit till vår kännedom att en person avlidit på Kungälvs sjukhus, säger han.

Det handlar om en äldre person som avlidit efter att ha vårdats på Kungälvs sjukhus. Dödsfallet inträffade i söndags.

– Det är en person i 80-åldern som hade riskfaktorer, vilket gjorde att personen tyvärr avled till följd av covid-19, säger Jacob Wulfsberg, chefläkare vid sjukhusen i Väster.

Total har Västra Götalandsregionen haft 265 bekräftade fall av covid-19, enligt siffror från klockan 13 på tisdagen. 

Antalet som vårdas på något av regionens sjukhus är sammanlagt 31 personer. Av dessa får 12 intensivvård.

Region Värmland har 42 bekräftade fall och fem patienter ligger inlagda, varav tre på intensivvårdsavdelning.

”Sätter upp särskilt luftvägsmottagning”

– I förra veckan arbetade vi mycket med slutenvården för att kunna möta ett eventuellt ökat tryck. Den här veckan pågår ett intensivt arbete med omställningen av primärvården. Vi sätter upp en särskilt luftvägsmottagning på vår största vårdcentral i Karlstad, säger Jens Magnusson, pressansvarig vid Region Värmland.

Region Halland har på tisdagen ett nytt konstaterat fall av coronasmitta. Antalet fall i regionen är nu 64, varav åtta vårdas på sjukhus och två personer får intensivvård.

– I Halland har vi också några fall som tyder på samhällssmitta, uppger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör i Region Halland.

I Jönköpings län är det elva personer som får sjukhusvård på grund av covid-19. Av dessa vårdas åtta patienter på infektionskliniken och tre på intensivvårdsavdelning.

– Det har inte varit någon dramatisk ökning av antalet patienter som behöver sjukhusvård, meddelar presstjänsten i Regin Jönköping.

Vid en presskonferens på tisdagen konstaterar biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten att Sverige nu har totalt 2272 fall. 36 har avlidit och 115 patienter vårdas på intensivvårdsavdelning.