GT:s medarbetare blev i hög hastighet omkörd av polisfordon som jagade tjuvarna. Foto: Stefan Nilsson/GT
GT:s medarbetare blev i hög hastighet omkörd av polisfordon som jagade tjuvarna.  Foto: Stefan Nilsson/GT

Vild polisjakt – tjuvar stal kläder på Stadium

Publicerad

I hög fart och med blåljusen på jagade flera polisbilar efter fyra misstänkta tjuvar i en vild biljakt från Göteborg till Partille.

På E20 i höjd med en bensinmack tog färden slut.

Enligt misstanke ska personerna ha larmat av kläder i en Stadium-butik, lagt dessa i en väska och flytt, varpå polisjakten inleddes.

Under lördagseftermiddagen larmades polisen ut på en pågående butiksstöld i en Stadium-butik i Göteborg.

Enligt uppgifter från platsen ska två kvinnor och två män har larmat av kläder, lagt dessa i en väska och sedan försvunnit ut ur butiken.

– Man lämnade godset i bilen som sedan lämnar platsen. Man har sett bilen gå österut, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Vild polisjakt

Fyra polisbilar tog upp jakten på de misstänkta tjuvarna.

En GT-medarbetare blev på E20 i höjd med Partille omkörd av utryckande polisfordon i hög hastighet med blåljusen på.

Jakten slutade vid en bensinmack i Partille.

– Vi stannar bilen vid macken, säger Christer Fuxborg.

Vid 15.20 pågick fortfarande insatsen vid bensinmacken och det är oklart vilka brott händelsen kommer att rubriceras som. 

– De håller på att reda ut det här och letar antagligen igenom bilen, säger Fuxborg. 

Följde efter på avstånd 

GT har varit i kontakt med en av väktarna från Västsvensk Butikskontroll som lade märke till stölden och larmade polisen. De satte sig i bilen och följde efter de misstänkta tjuvarna. som de brukar göra när de misstänker att det handlar om en större stöld. 

– Vi följde efter på avstånd och pratade med polisen och sa vart vi körde. Vi ska inte synas är vi ligger efter så det inte blir en biljakt,  säger han. 

För de misstänkta tjuvarna och för väktarna gick färden i laglig hastighet.

– Polisbilarna kom med blåljus för att hinna i kapp, de kom med fyra bilar.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER