Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsamt upplopp under bilträff – mobb mot polisen

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google maps

Under lördagen samlades 400-500 bilar på torget i Vänersborg.

Det blev snabbt stökigt på platsen och polisen har under natten skrivit flera anmälningar – bland annat om våldsamt upplopp, skriver Ttela.

– Det är en mobb människor som går ihop och uppmanar varandra att ge sig på polisen. Vilket de också gör, säger jourhavande förundersökningsledare Adam Schwitzgold till tidningen.

Polisen hade fått nys om att det fanns planer på en stor bilträff i Fyrbodal under lördagen. Men i stället dök det upp hundratals bilar på torget i Vänersborg.

Efter det spårade situationen snabbt ur, enligt polisen.

– Det var väldigt mycket folk, väldigt stökigt och väldigt mycket fylla, säger Adam Schwitzgold till Ttela.

”Så jädra kämpigt”

Tidigt på söndagsmorgonen hade polisen ännu inte hunnit skriva klart alla brottsanmälningar från natten, men bland de anmälningar som gjorts fanns brott som våldsamt motstånd och våldsamt upplopp.

– Det är nattgänget som skriver. De har inte hunnit med. Det har varit så jädra kämpigt för nattpersonalen, säger Adam Schwitzgold till tidningen.

Polisen har inga uppgifter om att någon skadats i kaoset men 15 personer blev omhändertagna, de flesta för tillnyktring.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020:

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)