En brand rasar i en villa utanför Kungälv på söndagskvällen. Foto: Niklas Göransson
En brand rasar i en villa utanför Kungälv på söndagskvällen. Foto: Niklas Göransson

Brand i villa: "Väller ut stora mängder rök"

Publicerad

En brand rasade på söndagskvällen i en villa utanför Kungälv.

Fyra räddningsenheter kämpade mot lågorna.

– Det väller ut stora mängder rök ur byggnaden, berättade ett vittne på platsen.

Larmet om branden kom in till polisen vid 22.30-tiden på söndagskvällen. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det brinner i en villa. Enligt den information som jag har så saknas el i det här huset, så eventuellt är det levande ljus som har orsakat detta, förklarade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Region Väst.

Räddningstjänsten hade fyra enheter på platsen.

– De håller på att dra fram sina slangar och påbörja släckningsarbetet, berättade ett vittne på söndagskvällen.

Utreder brott

Även polis och ambulans ryckte till platsen.

– Vi är där för att utreda om ett brott är begånget. Om det skulle vara så att levande ljus har orsakat branden så blir det fråga om allmänfarlig vårdslöshet, säger Johan Ljung.

Enligt polisen så fanns ingen person kvar inuti den brinnande villan.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER