Våldsam brand rasade i båthus

Publicerad

En våldsam brand har härjat under natten i båthus i centrala Jönköping.

– Det brann för fullt i fem båthus när vi kom till platsen, säger Michael Simmeborn, insatsledare vid räddningstjänsten i Jönköping.

Det har varit kraftig rök över Jönköping under natten och lukten kommer att kännas i staden även under onsdagsförmiddagen.

Strax efter klockan 01 natten mot onsdagen fick räddningstjänsten larm om en brand i båthus vid Munksjön i centrala Jönköping. Branden var fullt utvecklad i fem av båthusen när räddningsstyrkor kom till platsen.

– Det brann för fullt med öppna lågor, säger Michael Simmeborn, insatsledare vid räddningstjänsten i Jönköping.

De fem båthusen totalförstördes och fem andra båthus skadades.

"Lyckades få ut ett par båtar"

– Vi lyckades få ut ett par båtar innan elden tog byggnaden. Vi lyckades också begränsa branden så att den inte har gått över till fler byggnader. Det är flera olika båthuslängor som hänger ihop, förklarar Michael Simmeborn.

Det har varit en kraftig rök över Jönköping under natten berättar han. 

– Röklukten kommer att fortsätta kännas av en bit in på morgonen och även under dagen. Det är ingen hälsofara för den är så pass utspädd. Det är mer röklukt än rök, konstaterar Michael Simmeborn.

 

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER