Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
 Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENFoto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
 Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Två personer allvarligt skadade efter kollision

Publicerad

Tre personer fick på söndagseftermiddagen föras till sjukhus efter att två bilar krockat i Karlstad.

Två personer, en man och en kvinna, ska vara allvarligt skadade. 

En kvinna är misstänkt för rattfylleri.

Polisen bekräftar att tre personer förts till sjukhus.

– Men jag har ingen uppgift på hur pass illa skadade de är, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Region Bergslagen.

Larmet om kollisionen kom in till polisen vid 13-tiden på söndagseftermiddagen. Olyckan ägde rum på väg 644 i närheten av Karlstad.

– Båda bilarna ska enligt uppgift ha färdats i riktning mot Karlstad när den bakomvarande bilen påbörjat en omkörning utan att observera att den framförvarande bilen gjorde en vänstersväng i korsningen, säger Morgan Palmquist, räddningsledare, till NWT. 

Misstänkt rattfylla

En ambulanshelikopter skickades till platsen, enligt tidningen.

– Tre personer är avförda i ambulans till sjukhuset i Karlstad. Dessutom var det flera hundar inne i olycksfordonen och en av dem ska ha fått skador. Den är förd till ett djursjukhus, berättar Jens auf der Heide.

Polis har varit på plats på sjukhuset och förhört en kvinna i 35-årsåldern.

– Hon är misstänkt för drograttfylleri och har tagit prover på henne, uppger auf der Heide.

Kan vara livshotande

Räddningstjänsten uppger för NWT att en narkossköterska passerade olycksplatsen och gjorde en hjälteinsats när de svårt skadade personerna togs om hand.

Två av de inblandade i olyckan, en man och en kvinna, ska vara mycket allvarligt skadade. Räddningstjänsten gjorde en "snabb urtagning" vilket sker när man bedömer att skadorna är livshotande, uppger Morgan Palmqvist för tidningen.

På sjukhuset i Karlstad har man klockan 15.40 inga uppgifter att lämna ut om tillståndet för de skadade.

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER