Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stor sökinsats efter försvunnen äldre kvinna

Sedan i går eftermiddag letar polis, militär och Missing People efter en kvinna i 80-årsåldern som varit försvunnen sedan i tisdags.

Polisen klassar händelsen som en särskild insats och söker hjälp från allmänheten.

– Vi är måna om att få hjälp av allmänheten och ser gärna att man hör av sig om man gjort iakttagelser, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern försvann enligt polisen någon gång under tisdagen och såg senast på Utsiktsvägen i Ljungskile.

Polisen blev varse om att kvinnan försvann först under onsdagen.

– Med start i går eftermiddag har vi därför sökt i närområdet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Sedan klockan 01, natten till torsdag är händelsen klassad som en särskild insats av polisen, och under torsdagen har man tagit hjälp av Försvarsmakten och Missing People för att hitta kvinnan.

– Från vår sida letar vi med helikopter, hundar och fotpersonal. Vi har också enligt vår struktur tagit kontakt med sjukhus, tåg- och taxibolag samt aktörer inom kollektivtrafiken, säger Fuxborg.

Polisen vill ha tips från allmänheten

Vid tiden för sitt försvinnande var kvinnan iklädd en röd jacka, vit mössa och bar en ryggsäck. Kvinnan uppges ha mörkt hår och ska vara en aktiv, pigg och alert person.

Polisen är nu mån om att få in tips från allmänheten.

– Vi är måna om att få hjälp av allmänheten och ser gärna att man hör av sig om man gjort iakttagelser, säger Fuxborg.

Polisen misstänker inte något brott kopplat till händelsen.

Om man har gjort några iakttagelser eller har information kopplad till försvinnandet ska man ringa polisen på 114 14.