Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen letade i brunnar i sökandet efter Wilma, 17

Polisen sökte i brunn för att hitta Wilma, 17.
Polisen söker i brunnar vid mordmisstänkte pojkvännens bostad i Uddevalla.Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo
Wilma Anderssons pojkvän misstänks för mord.Foto: Privat

Polisen misstänker att Wilma Andersson mördats – och på måndagen fortsatte sökandet i Uddevalla.

De letade bland annat i brunnar i närheten av den mordmisstänkte pojkvännens hem.

– Vi börjar i en tät cirkel runt bostaden, säger spaningsledaren Sten-Rune Timmersjö.

I sökandet efter försvunna 17-åringen Wilma Andersson från Lysekil hittade polisen i torsdags en kroppsdel, och kunde då konstatera att flickan inte längre är vid liv.

Polisen har sedan fortsatt leta efter Wilma Anderssons kvarlevor och flera myndigheter var inblandade i sökandet som pågick intensivt under måndagen.

– Kustbevakningen som letat i helgen fortsätter under dagen. Marinen kommer att medverka och röjdykardivisionen från Skredsviksbasen ska hjälpa till, berättade Sten-Rune Timmersjö, spaningsledare och chef vid avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

Wilma Andersson, 17.Foto: PRIVAT/MISSING PEOPLE

Hundar sökte från båt

Även kriminalsökshundar från polisregion öst anslöt i sökandet.

– De åker i båt och doftar i vattnet om de känner något som kan har med en människa att göra. Om de får en markering lägger man ut en boj där, så sedan går dykarna ner och kontrollerar vad det är, säger Sten-Rune Timmersjö.

Sökandet fokuserades till Bäveån och utloppet mot hamnen.

Dessutom riktade polisen in sig på brunnar i närheten av Wilma Anderssons mordmisstänkte pojkväns lägenhet.

– Ja, vi söker på alla ställen vi kan tänka oss. Vi börjar i en tät cirkel runt bostaden och får se hur långt därifrån vi går sedan, förklarar Timmersjö.

Polisen söker i brunn i närheten av pojkvännens bostad.Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Letar i brunnar vid misstänkts bostad

Polisen letade även på land, konstaterade han.

Polisen har fått in ”massor av tips”, bara under måndagsförmiddagen kom över tio tips in.

– Vi åker på de tips vi tycker är intressanta. Tipsen kommer från personer som hittat klädesplagg, eller sett bilar som står parkerade på olika ställen.

På eftermiddagen hade sökinsatsen avslutats.

Den man i 20-årsåldern som misstänks för mord sitter häktad på polishuset i Uddevalla. Han får inte ha kontakt med fler än sin försvarsadvokat och förhörsledaren.

Mannen förnekar alla anklagelser som riktas mot honom. 

– Vi förhör honom med jämna mellanrum, säger Sten-Rune Timmersjö.

Detta har hänt

Försvann torsdagen den 14 november

Wilma Andersson var 17 år vid försvinnandet. Hon sågs senast torsdag den 14 november kring Walkesborg, Uddevalla. 

Söndagen den 17 november kontaktade familjen polisen och dagen efter gick Missing people ut med en efterlysning.

 

Fynden som gjorts

Polisen har gjort flera fynd under sökandet efter Wilma. Bland de första fynden var ett par skor som var brända. Senare har även glasögon och en jacka, som liknar den Wilma ska ha burit, hittats. Samt ytterligare saker. Enligt polisen måste alla fynd analyseras och det är för tidigt att säga om fynden har någon koppling till Wilma. Torsdagskvällen den 28 november gjordes dock ett avgörande fynd – en kroppsdel som tillhör flickan och som gör att polisen kan konstatera att hon inte längre är vid liv. Fyndet gjordes av polisen.

 

Gripandet

Tisdagen 19 november meddelade polisen att en man – Wilmas pojkvän – gripits och senare anhållits, misstänkt för mord. Han förnekar all brottslighet. Förrförra fredagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Senare häktades han. Flera förhör har hållits med mannen och åklagaren uppger, utan att gå in på detaljer, att misstankarna stärkts. En omhäktningsförhandling kommer ske fredag den 6 december. 

 

Sökinsatsen

Sökinsatsen har pågått sedan måndagen förrförra veckan och har utförts såväl av polisen som frivilligorganisationerna Fikk och Missing people. Första dagen var sökinsatsen inriktad på trakterna kring Uddevalla. Dagen efter bytte polisen sökområde och sökte framför allt kring Ljungskile efter uppgifter som pojkvännen lämnat i förhör, enligt uppgift till GT, för att sedan återigen gå tillbaka till Uddevalla. Därefter utvidgades sökinsatsen till områden utanför de centrala delarna av staden.

 

Ytterligare en man misstänkt

Förra söndagen meddelade polisen att ytterligare en man, i den häktades närhet, är misstänkt i samband med Wilmas försvinnande. Mannen anhölls på söndagen på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling, men släpptes senare på fri fot, även om han är fortsatt misstänkt.

Wilma är död – avgörande fynd hittat, enligt Polisen:

Wilma är död – avgörande fynd hittat, enligt polisen.