En polisman säkrar bilder efter skottlossningen. Foto: HENRIK JANSSONEn polisman säkrar bilder efter skottlossningen. Foto: HENRIK JANSSON
En polisman säkrar bilder efter skottlossningen. Foto: HENRIK JANSSON
Flera personer larmade polisen om skottlossningen. Senare anträffades tomhylsor på platsen. Foto: LÄSARBILDFlera personer larmade polisen om skottlossningen. Senare anträffades tomhylsor på platsen. Foto: LÄSARBILD
Flera personer larmade polisen om skottlossningen. Senare anträffades tomhylsor på platsen. Foto: LÄSARBILD
En hemmagjord hittades i ett område i närheten av där måndagskvällens skottlossning inträffade. Foto: HENRIK JANSSONEn hemmagjord hittades i ett område i närheten av där måndagskvällens skottlossning inträffade. Foto: HENRIK JANSSON
En hemmagjord hittades i ett område i närheten av där måndagskvällens skottlossning inträffade. Foto: HENRIK JANSSON
Kulhål efter skottlossningen. Foto: HENRIK JANSSONKulhål efter skottlossningen. Foto: HENRIK JANSSON
Kulhål efter skottlossningen. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen genomför teknisk undersökning. Foto: HENRIK JANSSONPolisen genomför teknisk undersökning. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen genomför teknisk undersökning. Foto: HENRIK JANSSON

Skottlossning mot lägenhet – fem personer var i bostaden

Publicerad
Uppdaterad

På måndagskvällen avlossades skott mot en lägenhet i Tynnered i Göteborg.

– Fem personer befann sig i lägenheten, uppger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Nu tittar polisen på om skottlossningen kan ha ett samband med en hemmagjord bomb som hittades i närheten för bara någon vecka sedan – och ett dubbelmord på en ung man och en pojke.

Det var varit en stor polisinsats under natten mot tisdagen i Tynnered i Västra Frölunda i Göteborg efter att larm om skottlossning i stadsdelen kom strax efter klockan 23 på måndagskvällen. 

Flera personer hade hört de höga ljuden och ringt polisen.

– Folk larmade oss om att de hört skott. Vi har säkrat ett antal tomhylsor, säger vakthavande polisbefäl Peter Nordengard.

Polisen kom till platsen, men anträffade ingen skadad person. 

Kulhål efter skottlossningen.Foto: HENRIK JANSSON

Tomhylsor hittade

– Vi kunde konstatera att de fanns tomhylsor på platsen och att det hade skjutits mot en fastighet. I nuläget finns ingen känd gärningsman, säger Nordengard under tisdagsmorgonen.

 

LÄS MER: Boende evakueras – byggarbetare har hittat bomb

 

Två skotthål syns i fönstret till den beskjutna lägenheten, uppger polisen.

– Fem personer befann sig i lägenheten, men ingen person i lägenheten har kommit till skada, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman på tisdagsmorgonen.

Polisen säkrar bevisningFoto: HENRIK JANSSON

Tekniker till platsen

Platsen spärrades av i väntan på tekniker som skickades för att säkra fynden. 

– Vi har personal på plats och genomför inledande förhör och tar upp vittnesuppgifter. Jag har ännu inte fått in vad de lett till, säger Peter Nordengard.

En person som blev vittne till händelsen säger till GT att skotten riktades mot en bil. Den beskjutna bilen körde från platsen och vittnet såg sedan flera personer springa därifrån. Men de uppgifterna kan inte polisen bekräfta.

– Nej, att en bil blivit beskjuten är inte någon uppgift vi fått till oss, säger Peter Nordengard.

"Tittar på samband med fynd av bomb"

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord, alternativt dråp.

Polisens bombgrupp tillkallades när ett misstänkt föremål hittades i krypgrunden till en fastighet i Västra Frölunda 10 april 2018. Tekniker kunde konstatera att den hemmagjorda sprängladdningen var skarp.Foto: HENRIK JANSSON

Thomas Fuxborg konstaterar att skottlossningen inträffade i närheten av en fastighet där det hittades en hemmagjord bomb i en krypgrund i förra veckan. Tekniker konstaterade då att sprängladdningen, som säkrades av polisen, var skarp.

 

LÄS MER: Två bröder döda efter skottlossning

 

– Det är för tidigt att dra några slutsatser, men vi tittar på om det finns något samband mellan skottlossningen och fyndet av bomben. Vi tittar även på samband med andra händelser omkring de här adresserna. Vi hade också ett dubbelmord, där två unga killar mördades, på en gård i närheten för något år sedan, säger Thomas Fuxborg.

Då sköts två bröder, 16 och 20 år gamla, ihjäl på en innergård. Gärningsmännen flydde sedan på en moped. Ingen har dömts för dubbelmordet.

Polisens tekniker på plats efter dubbelmordet på två bröder i Västra Frölunda i oktober 2016.Foto: ANDERS YLANDER
Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER