Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olyckskaos – skarp varning för halka

Flera olyckor har inträffat i morgontrafiken och polis och räddningstjänst varnar nu för mycket besvärligt väglag på sina håll.

– Temperaturen ligger kring nollan och det är rejält halt på sina håll. Det är läge att ta det försiktigt, säger Christian Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg. 

Flera olyckor är tillbaka 

En mängd olyckor har inträffat i området kring Jönköping på måndagsmorgonen. Under tre timmar ska totalt elva olyckor ha inträffat, många av dem halkrelaterade. Det skriver JP.

Den första olyckan rapporterades in strax efter 05, då en man i 30-årsåldern körde av riksväg 40 och voltade.

– Han fördes med ambulans till sjukhus, men det verkar inte vara några allvarligare skador, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping.

Enligt polisen var det mycket halt på platsen.

Drygt 45 minuter senare var det dags igen, när en lastbil körde av vägen och hamnade i diket.

Bil på tågspår

– Den olyckan inträffade på riksväg 26, och där var det också mycket halt, säger Öberg.

Ingen person skadades.

Strax före 07 inträffade en flerbilsolycka på E4 i närheten av Jönköping.

– Jag vet inte omfattning av den olyckan ännu, sa Björn Öberg, strax efter larmet.

08.19 rapporterade patrullen att det var långa köer på sträckan i södergående riktning. Inga person hade dock kommit till skada.

07.41 inträffade en singelolycka i korsningen där riksväg 40 och 26 delar på sig, nära Bottnaryd. En bilist hade då kört in i ett mitträcke och hamnat i motsatt körriktning. Det ska vara blankis på vägytan, uppger polisen på sin hemsida.

Sedan 08-tiden är det stopp för tågtrafiken förbi Månsarp. Detta efter en singelolycka där en bil hamnat på tågspåret. Två personer ska ha färdats i bilen, men enligt polisen ska ingen av dem vara skadade fysiskt.

Det ska vara halt i området, och polisen uppmanar alla trafikanter att anpassa hastighet och avstånd till framförvarande fordon efter väglaget.

Besvärligt på E4

Det är även besvärligt väglag i Skåne, där ett flertal olyckor har inträffat. Bland annat ska en bil ha kört upp på ett räcke på E4 i höjd med Strömsnäsbruk strax innan klockan 08. 

”Det är enligt uppgift halt på platsen”, skriver polisen på sin hemsida. 

Trafikverket bedömer att olyckan har stor påverkan på trafiken. Prognosen är att det kommer vara så fram till klockan 10.

Skadeläget är än så länge okänt.

Även E6 har varit drabbad av olyckor under måndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård har kallats till en olycka i höjd med Flädie i Skåne. 

Två bilar ska ha varit inblandade i olyckan som inträffade i södergående riktning mot Malmö. 

”Skadeläget är okänt. Trafiken är påverkad”, skriver polisen på sin hemsida. 

I Boråstrakten är det också halt, meddelar räddningstjänsten som åkt på flera larm.

– Temperaturen ligger kring nollan och det är rejält halt på sina håll. Det är läge att ta det försiktigt, säger Christian Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg. 

Polisen har begärt saltning

Under natten till måndag har det också varit stora problem på vägarna i Skaraborg, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

– Det har varit vansinnigt halt i vårt område. Det har renderat i flera trafikolyckor. Strax före midnatt skedde en olycka utanför Tidaholm där en bil gled av vägen. En ambulans kallades till platsen men den kunde knappt stanna på grund av halkan. Vi har bett om mer saltning av vägarna, säger Mikael Jansson inre befäl på polisen i Skövde, till tidningen.