Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sju personer till sjukhus efter våldsam krasch med sportbil

En person uppges vara allvarligt skadad efter att en personbil av okänd anledning åkt av vägen och voltat. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Sju personer har förts till sjukhus efter att en bil kört av vägen på länsväg 162 i Munkedals kommun.

En person, en man i 18-årsåldern, är allvarligt skadad.

– Det är en personbil som har voltat av vägen av okänd anledning, säger Andreas Elfström, insatsledare vid räddningstjänsten i Bohuslän.

Räddningstjänsten fick in larmet om singelolyckan strax innan midnatt under natten mot lördagen. Personbilen, en sportbil enligt SVT Nyheter Väst, ska då av okänd anledning ha kört av vägen och voltat.

Fem ambulanser skickades till platsen, liksom polis och räddningstjänst.

Sju personer befann sig i bilen – samtliga har förts till sjukhus.

– Vi har fått i väg sju personer till sjukhus, varav en anses vara allvarligt skadad. De andra har ju allvarliga skador också, men inte riktigt i samma dignitet, säger Andreas Elfström. 

Dödsolycka på samma väg bara timmar tidigare

Tidigare under fredagen inträffade en dödsolycka på samma väg efter att en personbil kolliderat med en lastbil. Föraren av personbilen avled på sjukhus samtidigt som två ytterligare personer skadades.

Fredagsnattens olycka ska enligt räddningstjänsten ha skett en dryg mil norr om platsen där den tidigare dödsolyckan inträffade.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och misstänkt drograttfylleri har inletts och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning, uppger polisen.