Stor polisjakt efter smitare vid gränsen

Publicerad

Polis och tull söker efter tre polskregistrerade bilar som försökt preja ett tullfordon och flytt från en kontroll vid norska gränsen.

– Vi beordrade ut tre polisbilar i Fyrbodal, säger Peter Adlersson, polisen presstalesperson i region Väst.

Händelsen tog sin början efter lunch på måndagen, då tullen vid Svinesund ville kontrollera tre polskregistrerade personbilar.

Men det ville förarna undvika, som körde förbi kontrollen och vidare ut på E6.

– Tydligen så har de försökt preja ett tullfordon på motorvägen i riktning söderut, säger Michaela Linderoth på Tullverkets presstjänst till Bohusläningen

Det är oklart om bilarna kom från den svenska eller norska sidan.

Polisen har kopplats in i jakten.

Flera polisbilar beordrades ut

– Klockan 13.28 kontaktade tullen oss och bad om assistans. Vi beordrade ut tre polisbilar i Fyrbodal för att titta efter de här bilarna, säger Peter Adlersson.

– Vi har kontrollerat en hel del bilar i norra Bohuslän, men inte hittat något av intresse.

Tullen ska också vara inblandad i jakten.

– Det pågår ett eftersökningsarbete nu, säger Michaela Linderoth till Bohusläningen.

Klockan 14.21 kopplade polisen ner insatsen.

– Vi har gått ner till allmän spaning, säger Peter Adlersson. 

 

Texten uppdateras

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER