Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fånge jagades av polis i åtta timmar

En stor polisinsats har pågått utanför Gränna för att få tag i en förrymd fånge i 18-årsåldern

Mannen ska ha rymt under en rastpaus från en transport vid Brahehus på E4 onsdagsförmiddagen.

– Han har sprungit i skogen i åtta timmar med poliser och hundar efter sig hack i häl. Han är nog enormt stressad, som Thomas Agnevik på polisen i Jönköping.

Vid 20-tiden meddelade polisen att mannen hade hittats.

Polis jagade med hjälp av helikoptrar och hundar en ung man som rymt från en av Kriminalvårdens transporter i Småland. Mannen skulle till SIS-hem för tvångsvård. En stor polisinsats pågick under onsdagskvällen längs väg 133 strax öster om Gränna.

Polisen uppmanar allmänheten till försiktighet om man skulle se mannen som skulle förflyttas mellan två ungdomshem. Han ska ha smitit redan på onsdagsförmiddagen strax före klockan elva och var vid 19-tiden på kvällen fortfarande på fri fot.

– Han ska vårdas, säger Agnevik.

Är den här mannen farlig?

– Nej, vi tycker inte det. Men jag rekommenderar att man ska vara försiktig. Han kan vara enormt stressad, han har varit ute länge, säger Thomas Agnevik.

Rymde från fångtransport

Mannen transporterades som ensam fånge av Statens Institutionsstyrelse tillsammans med personal från det SIS-hem han var på väg till.

– Han avvek från deras förvar i samband med att man tog en paus vid Brahehus vid elvatiden, säger Thomas Agnevik till tidningen.

Vid 19.40-tiden meddelade polisen att mannen omhändertagits i skogen öster om Gränna. Omhändertagandet har gått odramatiskt till, enligt polisen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!