Mannen ska ha hotat människor med pistol inne på biopalatset i Göteborg. Foto: Jens AnderssonMannen ska ha hotat människor med pistol inne på biopalatset i Göteborg. Foto: Jens Andersson
Mannen ska ha hotat människor med pistol inne på biopalatset i Göteborg. Foto: Jens Andersson
Mannen flydde från platsen och jagas nu av polis. Foto: Jens AnderssonMannen flydde från platsen och jagas nu av polis. Foto: Jens Andersson
Mannen flydde från platsen och jagas nu av polis. Foto: Jens Andersson

Vittne: "Jag sa nej – då drog han fram pistolen"

Publicerad

En man i 35-årsåldern drog fram ett pistolliknande föremål inne på Biopalatset i centrala Göteborg, vid 20-tiden på söndagskvällen.

– Han ville hälsa på mig, när jag sa nej drog han fram pistolen och riktade den ut i luften. Det verkade som att han kände sig förföljd, berättar ett vittne.

Mannen kunde senare omhändertas av polis – med ett kvitto på en leksakspistol i fickan.

Under söndagskvällen fick polisen larm om att en pistolbeväpnad man vistats i biopalatset i centrala Göteborg.

En man och en kvinna som GT pratat med berättar:

– Han ville hälsa på mig, när jag sa nej drog han fram pistolen och riktade den ut i luften. Han sa något i stil med "va fan vill du?" Det verkade som att han kände sig förföljd, berättar mannen, som flydde upp på biografens övervåning där han kontaktade polis.

Kvinnan stannade dock kvar.

"Bad om ursäkt"

– Han verkade drogpåverkad och förvirrad. Jag har läst en del psykologi, och om man reagerar med panik riskerar man att förvärra situationen, så jag höll mig lugn, berättar hon.

– Jag frågade honom vad han sysslade med. Då stoppade han ner pistolen i byxorna igen, och så bad han om ursäkt. Han sa att han inte hade menat att skrämma oss.

Mannen ska därefter, enligt paret som GT pratat med, ha gått in i biografen och stulit godis, innan han springande lämnade platsen.

Mannen påträffad

Polis ryckte ut och inledde en jakt efter mannen. Kort därefter påträffade de honom, när han var på väg upp på en spårvagn. Mannen hade inget vapen på sig, men däremot ett kvitto på en leksakspistol i fickan.

– Vi har inte hittat den här leksakpistolen. Det finns uppgifter om att han har kastat den i kanalen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg. 

– Men det är ingen tvekan om att vi har rätt man.

Mannen är omhändertagen, men kan inte höras i nuläget då han är kraftigt påverkad. 

– Vi kommer att hålla förhör med honom under morgondagen, säger Ljung.

Mannen är misstänkt för olaga hot.

 

LÄS OCKSÅ: Larm om yxman med pistol 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER