Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSONPolisen har spärrat av området för teknisk undersökning. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning.  Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
En avliden man hittades på tisdagseftermiddagen av en förbipasserande i ett skogsområde i Högsbo. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSONEn avliden man hittades på tisdagseftermiddagen av en förbipasserande i ett skogsområde i Högsbo. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
En avliden man hittades på tisdagseftermiddagen av en förbipasserande i ett skogsområde i Högsbo. Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Man hittad död – hade skottskador

Publicerad
Uppdaterad

En avliden man hittades på tisdagseftermiddagen av en förbipasserande i ett skogsområde i Högsbo.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp.

På sin hemsida skriver polisen att mannen hade skottskador.

Larmet till polisen kom in klockan 15.50 på tisdagseftermiddagen efter att förbipasserande hittat en kropp invid ett skogsområde i Högsbo i Göteborg.

En polispatrull kunde på plats konstatera att uppgifterna stämde. 

Det är oklart vad som har orsakat dödsfallet, och polisen har inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp.

– Det är en man som har hittats död, men vi vet inte i vilken ålder då vi inte kunnat fastställa hans identitet än, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Göteborg.

Man hittad död i Högsbo i Göteborg – kroppen inte gömd

– De förbipasserande som slog larm hittade kroppen och den låg helt öppet i ett skogsområde, den var inte gömd, fortsätter han.

Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning. 

– Tekniker är på plats, bekräftar Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Polisen har tidigare under dagen flugit med helikopter över området.

– Vi har tagit bilder till kommande utredning, säger Brehm.

Har knackat dörr

På onsdagsförmiddagen meddelar polisen att mannen ännu inte är identifierad och att brottsrubriceringen om mord alternativt dråp kvarstår – och på sin hemsida skriver polisen att han hade skottskador.

Polisen har knackat dörr i området och kommer att fortsätta med söka med hund under dagen. Det finns ännu ingen misstänkt i ärendet.

Relaterade ämnen
Jens Andersson
Jens Andersson
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER