Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna hittad mördad – misstänkt man släppt

En kvinna hittades i förra veckan död i skogen i Ulricehamn.Foto: HENRIK JANSSON
Polisen arbetar utefter flera olika spår.Foto: HENRIK JANSSON
Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn.Foto: HENRIK JANSSON

Mannen som misstänks för mordet på en kvinna i motionsspåret i Ulricehamn har släppts.

– Åklagaren har gjort en bedömning att han i nuläget inte skulle kunna få igenom en häktning, säger Göran Arvidsson vid polisens rotel för grova brott i Borås

Men brottsmisstankarna kvarstår.

I fredags eftermiddag togs en man i 30-årsåldern in av polisen misstänkt för inblandning i mordet på en kvinna i 60-årsåldern, som skedde i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i tisdags.

Misstankarna mot mannen bedömdes redan tidigt som låga och Borås Tidning, som var först med uppgiften, beskriver en kamp mot klockan då åklagaren Patrik Tilly hade fram till klockan tolv på måndagen på sig att stärka bevisningen och begära honom häktad.

 

LÄS MER: Polisens teorier om mordet i joggingspåret 

 

Detta misslyckades man med.

Mannen släpptes strax före lunchtid på måndagen på fri fot. 

– Det finns olika bedömningar som gjorts, men exakt vad det beror på kan jag inte svara på. Det har kollats upp ett antal saker under helgen, säger Göran Arvidsson vid polisens rotel för grova brott i Borås.

Polisen hittade kvinnans glasögon i motionsspåret och i närheten påträffades kroppen.Foto: HENRIK JANSSON

Släpptes före lunchtid

Misstankarna mot den frisläppta mannen kvarstår, enligt åklagaren Patrik Tilly.

– Det är den lägre misstankegraden, säger Göran Arvidsson.

Vad händer i utredningen nu?

– Vi fortsätter jobba i utredningen precis som innan. Vi följer upp tips vi fått in, håller förhör och kartlägger. Vi följer upp personer som är intressanta. Vi jobbar utefter ett antal spår och i ett av dem fångade vi upp den här mannen i.

Polisen har fyra spår

Klockan 18.40 på tisdagen anmäldes kvinnans försvinnande till polisen och ett sökande påbörjades i området. Vid 21-tiden på tisdagen hittades kvinnas glasögon på motionsspåret och 15-20 meter in i skogen påträffades kvinnan död.

Mannen som anhölls misstänkt för mordet vid motionsspåret har släppts.Foto: HENRIK JANSSON

Ulricehamns kommun flaggade dagen därpå, under onsdagen, på halv stång efter händelsen då den misstänkt mördade kvinnan arbetar inom kommunen. 

– Vi jobbar för fullt och rätt som det är dyker det upp grejer som vi måste agera på, men vi har ingen annan som är skäligen misstänkt. Vi har kanske fyra olika spår som vi jobbar på och där är vi inte färdiga, säger Göran Arvidsson.