En man har förts till sjukhus i helikopter efter kraschen. Foto: Joakim Eriksson
En man har förts till sjukhus i helikopter efter kraschen. Foto: Joakim Eriksson

Man allvarligt skadad efter motorcykelkrasch

Publicerad

En man har på fredagen skadats i en motorcykelolycka i Marks kommun.

Mannens skadeläge är oklart – men efter olyckan flögs han med helikopter till sjukhus för vård.

– Ambulanshelikopter har tagit sig med mannen, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen.

Larmet om trafikolyckan kom in klockan 15.04 på fredagen. Mannens skadeläge är oklart och han vårdas efter olyckan på sjukhus för sina skador. När räddningstjänsten kom fram hittade man mannen på skadad vägen, och motorcykeln låg i ett dike en bit därifrån

– Mannen flögs till sjukhus med helikopter, säger Jenny Widén.

Den skadade mannen är i 40-årsåldern.

Motorcykeln bärgas

Räddningstjänst, ambulans och polis har varit på plats med flera blåljusfordon. Polispatrullerna på olycksplatsen undersöker vad det är som har inträffat.

– Den bakomliggande orsaken till det här är för oss oklar. Uppfattning som jag har är att mannen är allvarligt skadad, säger Anders Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Motorcykeln kommer att bärgas från platsen.

Vid 19-tiden på kvällen kunde Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg rapportera att mannens läge var allvarligt men stabilt.

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER