En person har avlidit efter en skottlossning i Limmared i Tranemo kommun öster om Borås. Foto: JOAKIM ERIKSSONEn person har avlidit efter en skottlossning i Limmared i Tranemo kommun öster om Borås. Foto: JOAKIM ERIKSSON
En person har avlidit efter en skottlossning i Limmared i Tranemo kommun öster om Borås. Foto: JOAKIM ERIKSSON
Hundpatruller deltar i jakten på mördaren. Foto: JOAKIM ERIKSSONHundpatruller deltar i jakten på mördaren. Foto: JOAKIM ERIKSSON
Hundpatruller deltar i jakten på mördaren. Foto: JOAKIM ERIKSSON

Man skjuten till döds – intensiv mördarjakt

Publicerad
Uppdaterad

Maskerade män ska ha tagit sig in via balkongen till en lägenhet i Limmared i Tranemo kommun lördagskvällen och skjutit ihjäl en ung man.

Gärningsmännen ska sedan ha flytt från platsen lika snabbt som de dök upp.

– Mannen avled på sjukhus och han är bekant för oss sedan tidigare, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson. 

En intensiv polisjakt pågår efter mördaren eller mördarna.

Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som polisen larmades till lägenheten i Limmared utanför Borås. 

Enligt uppgifter till polisen ska flera maskerade män ha tagit sig in i en lägenhet via balkongen och skjutit den unge man som befann sig i bostaden. De ska sedan ha flytt till fots. Det finns även uppgifter om att de haft en motorcykel parkerad utanför huset. 

– Den uppfattning jag fått är att mannen troligen befinner sig i sin egen bostad när han skjuts. På platsen finns också personer som är väldigt viktiga för oss ur vittnessynpunkt, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson. 

När polisen kom fram hade den skadade mannen redan körts till Södra Älvsborgs sjukhus med privat bil.

Skottskadade mannen avled av sina skador

Mannens skador var dock så pass allvarliga att flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hans liv gick dock inte att rädda.

– Jag kan inte svara på om han skjutits med ett eller flera skott eller var han skjutits. Han var inte på platsen när polis kom dit. Sedan kommer informationen om att han avlidit på sjukhuset, säger Stefan Gustafsson. 

Han säger också att mannen som sköts ihjäl är känd hos polisen sedan tidigare. 

Polisen drog genast i gång en stor insats och insatsstyrkan kallades in.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och tekniker är på väg. Dessutom genomför vi spaningar efter mördaren med bland annat insatsstyrkan, sa Stina Frenning, jourhavande förundersökningsledare i Älvsborg, under lördagskvällen.

Intensiv jakt på gärningsmännen pågår

Polisen sökte även av området med hundpatrull – dock utan framgång. Polisen arbetar nu med att klarlägga händelseförloppet och en intensiv jakt på gärningsmännen pågår

Ett vittne på plats berättade om stor polisaktivitet i området under lördagskvällen.

– Det finns två hundpatruller på plats och insatsstyrkan är här. Ett stort område vid lägenhetshus är avspärrat liksom en lägenhet.

Ett annat vittne berättade också om det massiva polispådraget på platsen:

– De hade spärrat av. Det är ett område med flera hyreshus. Men jag ville inte vara i vägen så jag körde vidare, säger vittnet.

Mördaren på fri fot

Anne Laine bor i Limmared nära platsen där skottlossningen ska ha skett.

– Jag hörde ingenting för jag tittade på tv, men när jag körde i väg hemifrån för en stund sedan förstod jag att något allvarligt inträffat. Det var en massa polisbilar en liten bit bort från där jag bor, berättar hon.

På söndagsmorgonen var fortfarande ingen misstänkt gripen för dödsskjutningen. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

– Vi kommer att fortsätta den tekniska undersökningen och höra vittnen. Det finns uppgifter om en motorcykel och det finns uppgifter om en bil och alla som har observationer från området bör höra av sig till oss på 114 14. Vi avgör om informationen är viktig, säger Stefan Gustafsson. 

 

Senare på kvällen skulle två ytterligare skottlossningar ta plats i Västsverige – dock utan dödlig utgång. Dels sköts en man i benet i en lägenhet i Brastad och dels sköt två mopedmän in i en lägenhet i Mölndal.  

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER