Man brutalt överfallen – stampad på huvudet

Publicerad

En man i 60-årsåldern har förts till sjukhus efter en brutal misshandel i centrala Göteborg.

En yngre man överföll mannen när han var på väg hem från affären.

– Han blev slagen till marken, sen ska gärningsmannen ha sparkat och stampat på huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Larmet kom in till polisen vid 08-tiden på lördagsmorgonen.

– Mannen hade varit och handlat och var på väg till hållplatsen när han blev överfallen av en okänd man, säger Peter Adlersson.

Ögonvittnen har berättat för polisen att mannen blev slagen till marken och därefter ska mannen ha fortsatt misshandeln genom att rikta sparka mot mannens huvud.

– Han ska också ha stampat honom på huvudet. Flera personer såg detta och larmade oss.

Grov misshandel

Gärningsmannen försvann från platsen efter misshandeln.

– Målsägande är förd till Sahlgrenska sjukhuset, han ska vara vid medvetande så vi är på väg dit för att prata mer med honom, säger Adlersson.

Polisen söker i området efter gärningsmannen.

– Enligt vittnesuppgifterna vi fått så var den misstänkte gärningsmannen i 20-25-årsåldern, bar en svart t-shirt och hade klen kroppsbyggnad.

Vid 09-tiden var ingen gripen misstänkt för dådet, som rubriceras som grov misshandel.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER