Henok mötte den misstänkte mördaren

Tio personer var inblandade i bråket i centrala Göteborg och en man i 20-årsåldern har gripits för mord.
Händelsen inträffade i ett område där det bland annat finns en restaurang och flera parkeringar, bakom Centralstationen i Göteborg.
Foto: Jonathan Berntsson

När Henok Yosief städade sin restaurang efter stängning hörde han ett skrik och rusade ut på parkeringen. 

På marken låg en svårt knivskadad man.

– Alla försökte hjälpa honom, men någonstans visste vi att han var död, säger Henok.

Samtidigt vankade den misstänkte mördaren av och an bara meter därifrån.

Henok Yosief är delägare i en restaurang som ligger i området bakom Centralstationen i Göteborg.

Vid 03.30-tiden under natten mot lördag, efter att gästerna lämnat lokalen, städade han – när han blev avbruten i sitt arbete.

– Jag hörde en tjej som skrek. Jag kände att jag var tvungen att gå ut och kolla vad som hade hänt, berättar han.

När Henok gått ut genom restaurangen entré och ut på parkeringsplatsen så möttes han av något han inte var beredd på:

– Jag såg att det låg en kille och blödde på marken och att flera killar försökte hjälpa honom. Tjejen som jag hade hört skrika ringde polisen, och jag tog luren och pratade med dem.

Man anhållen misstänkt för mord

Medan personerna på platsen försökte rädda den skadade mannen såg Henok en man vanka av och an i närheten, förklarar han.

När polisen kom till platsen greps mannen, som är i 20-årsåldern. Under lördagen anhölls han, misstänkt för mord alternativt dråp.

Ytterligare nio personer togs med på förhör.

– Vi tror att alla personerna, de nio vittnena, den misstänkta gärningsmannen och målsägande, har varit på festen i festlokalen. Men vi ska prata med alla nio och utreda. Det var hög berusningsgrad på alla som befann sig på platsen när vi kom dit, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den skadade mannen, som enligt polisen blivit knivskuren, var medvetslös när de anlände till platsen, men hans liv gick inte att rädda.

– Knivhugget utdelas på utsidan, vid parkeringen. När vi kom till platsen hade han tappat medvetandet och patrullen försökte hålla honom vid liv. När ambulansen kom var han fortfarande det, men han avled på sjukhus strax efter att de fått dit honom, säger Thomas Fuxborg

”Har inte kunnat sova”

Efter att Henok Yosief förhörts av polis vid restaurangen åkte han hem för att försöka sova, men han berättar att han mår dåligt över det som har hänt.

– Alla försökte hjälpa honom, men någonstans visste vi att han var död. Det är första gången jag varit med om att någon dör framför mig. Det känns inte alls bra och jag har inte kunnat sova efteråt, säger han.

Kniven som tros ha använts vid brottet har tagits i beslag av polis.