Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: Johan Westh
Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: Johan Westh

Lågorna slukade byggnad – brann ner till grunden

Publicerad

En våldsam brand härjade i ett garage i Torsby 

Byggnaden var redan övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi kommer att låta byggnaden brinna ner till grunden, säger Peter Persson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Torsby.

Räddningstjänsten i Torsby larmades på onsdagskvällen till en gård i Torsby där det hade börjat brinna i ett garage.

Förutom styrkan från Torsby beordrades även räddningstjänsten från Hagfors till platsen.

– Det var helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. Det som fanns av ekonomiskt värde i byggnaden var bortom räddning, säger Peter Persson.

Personbil fick skador

Man insåg snabbt att byggnaden som är ett garage inte gick att rädda. Men då man var snabbt på plats kunde man snabbt begränsa elden som börjat sprida sig i gräset.

– Det finns några byggnader som ligger 20 till 30 meter bort så det var bra att vi snabbt fick kontroll över spridningen, säger Persson.

 

LÄS OCKSÅ: Storbrand rasar i hus: "Helt övertänt" 

 

Intill garaget stod ägarens bil som man lyckades dra bort från den övertända byggnaden. Bilen ska dock ha fått skador till följd av den våldsamma branden. 

– Det är kraftig värmestrålning från branden, säger Peter Persson och berättar att fönsterrutor på bostadshuset som står 30 meter bort har spruckit av hettan.

Brinner ner till grunden

Räddningstjänsten kommer att låta byggnaden brinna ner till grunden under kontrollerade former och under tiden hindra spridningen.

– Det är av miljöskäl och även av praktiska skäl. Slutprodukten är ändå en nedbrunnen byggnad. Allt värde är som sagt redan borta, avslutar Persson.

Det är oklart vad som gjort att branden startat i garaget med tillhörande carport. Persson tror att det kan ha varit något tekniskt fel.

– Men det vet vi inte än. Det har i alla fall börjat med att det brann i en vägg, säger han.

Ingen person har kommit till skada i branden.

 

LÄS OCKSÅ: Storbrand i anrika villan – kan vara anlagd 

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER