En kvinna hittades död. Foto: David Hårseth
En kvinna hittades död. Foto: David Hårseth

Kvinna hittades död inne i lägenhet – misstänkt mord

Publicerad

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Karlstad på lördagskvällen.

Polisen utreder mord alternativt dråp. 

– Det är ingen tveksamhet om att det här ska utredas som mord alternativt dråp som det ser ut nu, säger Stefan Wickberg, presstalesman vid Värmlandspolisen. 

Ingen har gripits. 

Larmet om det misstänkta mordet kom in klockan 19.34 på lördagskvällen. 

– Det är ett larm som inkommer via 112, säger Stefan Wickberg, vid Värmlandspolisen. 

Polisen åkte till lägenheten och hittade kvinnan död. Det är omständigheter runt platsen där kvinnan hittades avliden som gör att polisen misstänker ett brott i samband med hennes död, i det här fallet att någon bragt henne om livet.

– Vi har anträffat en kvinna i 25-årsåldern och misstänker mord alternativt dråp, säger Sara Axelsson, presstalesperson på polisen i Värmland.

Platsen har spärrats av

Platsen är avspärrad och tekniker från polisen kommer att göra undersökningar under kvällen.

– Det är helt traditionellt arbete så som vi arbetar i sådana här fall, säger Stefan Wickberg vid Värmlandspolisen. 

Vad är det för omständigheter som gör att ni inlett förundersökning?

– Det går vi inte in på tills vidare. 

Klockan 19.56 inledde polisen en förundersökning om brott. Dessutom har polisen inlett rutinarbete i form av dörrknackningar i närområdet.

Under kvällen knackade polisen dörr i området. 

Simon Broome bor i samma hus: 

– Jag har inte varit hemma i kväll, men visst är det läskigt. Det är svårt att ta in, säger han. 

 

"Känsligaste tidpunkten"

I nuläget har polisen ingen gripen för det misstänkta brottet. Man har heller ingen misstänkt person.

Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något på den aktuella platsen.

– Vi är ju förtegna, det är den känsligaste tidpunkten i ett sådant här fall men vi är intresserade av alla iakttagelser som går att sätta i samband med detta. Då är vi angelägna om att tala med den personen, säger Stefan Wickberg.

 

 

VET DU MER? Har du nyhetstips, bilder eller film om händelsen? Hör av dig med sms eller mms till 71717 eller 71717@expressen.se

 

Få de senaste nyheterna i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER