Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krogprofilerna våldtog skolflickor i lyxvåning

El Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREK
El Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREK
Navid Atlassi döms till sex års fängelse Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Bardiya Pajouhi döms till nio års fängelse Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
I en lånad lyxvilla i Beverly Hills våldtog Bardiya Pajouhi en utslagen kvinna inför kamera.

De våldtog utslagna skolflickor som supits ner på storkrögarens egna Avenykrogar i centrala Göteborg.  

Nu har den stora krogvåldtäktshärvan nått vägs ände.

Högsta domstolen prövar inte domarna på sex respektive nio års fängelse för krögaren Navid Atlassi, 50, och festfixaren Bardiya Pajouhi, 25.

Göteborgskrögaren Navid Atlassi, 50, ville bli helt friad av Högsta domstolen för de två grova våldtäkter som han och festfixaren Bardiya Pajouhi utsatte två 16-åriga flickor för i mars 2012. 

Det innebar slutet på Atlassis krogimperium med fem krogar på och kring Avenyn. 

Så sent som i förra veckan kunde GT avslöja att krogarna fortfarande är utan alkoholtillstånd efter att NHL-proffset Loui Eriksson gått in och tagit över verksamheten. 

Kommunen avslog en ansökan om nya tillstånd. Orsaken är bland annat att Loui Erikssons kompanjon, den tidigare restaurangchefen i Navid Atlassis verksamhet, anses stå för nära den våldtäktsdömde tidigare ägaren och dennes krogaffärer. 

 

LÄS MER: Krögaren vill bli friad för våldtäkter på skolflickor 

 

Hemma i Navid Atlassis vindsvåning inte långt från Avenyn våldtogs skolflickorna efter att första ha supits ner på krögarens innekrogar. Foto: Polisen

Kommunens beslut kom precis efter att Navid Atlassi och Bardiya Pajouhis möjligheter att få till en ny rättegång sinade.

Som en sista möjlighet att slippa fängelse menade Navid Atlassi genom sin advokat Allan Stutzinsky att ett rättegångsfel hade begåtts. Varken tingsrätten eller hovrätten hade gjort rätt bedömning om huruvida flickorna verkligen var så borta efter att ha supits ner att det kunde vara tal om våldtäkt.

Åtta grova sexuella övergrepp

Att den nu 50-årige krögaren hade sex och även filmade övergreppen erkände han både i förhör och i en intervju med GT från häktet. 

– Enligt min mening har domstolarna inte prövat om det förelegat ett hjälplöst tillstånd, säger advokat Allan Stutzinsky.

Även festfixaren Bardiya Pajouhi ville bli friad av Högsta domstolen. Men inte heller han får så kallat prövningstillstånd. Därmed står domen fast om totalt två grova våldtäkter, fyra våldtäkter och två fall av sexuellt tvång om nio års fängelse.

 

LÄS MER: Krogägaren och festfixaren döms för krogvåldtäkter 

 

"Hovrättens dom och beslut är felaktiga", skriver Bardiya Pajouhi i sitt överklagande.

I de flesta fallen rör det sig om filmade övergrepp som gjorts i hemlighet. Filmerna hittades i festfixarens mobiltelefon och senare också hemma hos krögaren.

Navid Atlassi dömdes även för ringa narkotikabrott.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!