El Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREKEl Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREK
El Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas.  Foto: NORA LOREK
El Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREKEl Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREK
El Corazon på Avenyn och vid Kungstorget var bland de krogar som förlorade alkoholtillstånden efter att ägaren häktades i höstas. Foto: NORA LOREK
Navid Atlassi döms till sex års fängelse Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSENNavid Atlassi döms till sex års fängelse Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Navid Atlassi döms till sex års fängelse Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Bardiya Pajouhi döms till nio års fängelse Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENBardiya Pajouhi döms till nio års fängelse Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Bardiya Pajouhi döms till nio års fängelse Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
I en lånad lyxvilla i Beverly Hills våldtog Bardiya Pajouhi en utslagen kvinna inför kamera.I en lånad lyxvilla i Beverly Hills våldtog Bardiya Pajouhi en utslagen kvinna inför kamera.
I en lånad lyxvilla i Beverly Hills våldtog Bardiya Pajouhi en utslagen kvinna inför kamera.

Krogprofilerna våldtog skolflickor i lyxvåning

Publicerad

De våldtog utslagna skolflickor som supits ner på storkrögarens egna Avenykrogar i centrala Göteborg.  

Nu har den stora krogvåldtäktshärvan nått vägs ände.

Högsta domstolen prövar inte domarna på sex respektive nio års fängelse för krögaren Navid Atlassi, 50, och festfixaren Bardiya Pajouhi, 25.

Göteborgskrögaren Navid Atlassi, 50, ville bli helt friad av Högsta domstolen för de två grova våldtäkter som han och festfixaren Bardiya Pajouhi utsatte två 16-åriga flickor för i mars 2012. 

Det innebar slutet på Atlassis krogimperium med fem krogar på och kring Avenyn. 

Så sent som i förra veckan kunde GT avslöja att krogarna fortfarande är utan alkoholtillstånd efter att NHL-proffset Loui Eriksson gått in och tagit över verksamheten. 

Kommunen avslog en ansökan om nya tillstånd. Orsaken är bland annat att Loui Erikssons kompanjon, den tidigare restaurangchefen i Navid Atlassis verksamhet, anses stå för nära den våldtäktsdömde tidigare ägaren och dennes krogaffärer. 

 

LÄS MER: Krögaren vill bli friad för våldtäkter på skolflickor 

 

Hemma i Navid Atlassis vindsvåning inte långt från Avenyn våldtogs skolflickorna efter att första ha supits ner på krögarens innekrogar.Foto: Polisen

Kommunens beslut kom precis efter att Navid Atlassi och Bardiya Pajouhis möjligheter att få till en ny rättegång sinade.

Som en sista möjlighet att slippa fängelse menade Navid Atlassi genom sin advokat Allan Stutzinsky att ett rättegångsfel hade begåtts. Varken tingsrätten eller hovrätten hade gjort rätt bedömning om huruvida flickorna verkligen var så borta efter att ha supits ner att det kunde vara tal om våldtäkt.

Åtta grova sexuella övergrepp

Att den nu 50-årige krögaren hade sex och även filmade övergreppen erkände han både i förhör och i en intervju med GT från häktet. 

– Enligt min mening har domstolarna inte prövat om det förelegat ett hjälplöst tillstånd, säger advokat Allan Stutzinsky.

Även festfixaren Bardiya Pajouhi ville bli friad av Högsta domstolen. Men inte heller han får så kallat prövningstillstånd. Därmed står domen fast om totalt två grova våldtäkter, fyra våldtäkter och två fall av sexuellt tvång om nio års fängelse.

 

LÄS MER: Krogägaren och festfixaren döms för krogvåldtäkter 

 

"Hovrättens dom och beslut är felaktiga", skriver Bardiya Pajouhi i sitt överklagande.

I de flesta fallen rör det sig om filmade övergrepp som gjorts i hemlighet. Filmerna hittades i festfixarens mobiltelefon och senare också hemma hos krögaren.

Navid Atlassi dömdes även för ringa narkotikabrott.

Relaterade ämnen
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER