Foto: Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoFoto: Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
 Foto: Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Foto: Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoFoto: Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
 Foto: Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Villabrand: "Röken har spridit sig i hela huset"

Publicerad

En villa i Uddevalla brinner med öppna lågor. 

Flera brandmän kämpar mot elden, enligt ett vittne.

– Det är en fullt utvecklad brand som ser ut att ha startat i köket, säger Mats Johansson vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Larmet om en brand i en villa i Uddevalla kom in till räddningstjänsten klockan elva. Branden ska ha startat i köket men ingen person befann sig i byggnaden när branden startade.

– Det har varit öppna lågor och det är en ganska stor skada i köket. Sen har röken spridit sig i hela huset, säger Mats Johansson.

Enligt ett vittne som GT pratat med ska flera brandmän ha varit på plats för att bekämpa lågorna. Strax innan lunch ska branden ha varit under kontroll.

Bryter upp husets fasad

Vittnet berättar att man nu har börjat bryta upp delar av fasaden på villan.

– Vi håller på med eftersläckningsarbetet och ser efter så att branden inte spridit sig i väggarna eller upp på någon krypvind, säger Mats Johansson vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Man vet i nuläget inte varför branden bröt ut i köket.

– Det får utredningen visa. Eftersom den började i köket så har jag mina teorier men det är inget jag vill spekulera i.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden enligt räddningstjänsten.

Texten uppdateras. 

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER