Kraftiga lågor syns på platsen. Foto: CHRISTIAN SVENSSONKraftiga lågor syns på platsen. Foto: CHRISTIAN SVENSSON
Kraftiga lågor syns på platsen. Foto: CHRISTIAN SVENSSON
Det är kraftig rökutveckling på platsen. Foto: Johan SjöströmDet är kraftig rökutveckling på platsen. Foto: Johan Sjöström
Det är kraftig rökutveckling på platsen. Foto: Johan Sjöström

Kraftig brand i villa – rökdykare gick in

Publicerad

En villa i Götene stod i kraftig brand under torsdagseftermiddagen.

Räddningstjänsten skickade in rökdykare i byggnaden för att släcka branden.

– Hela övervåningen är rökfylld, säger Tony Engdahl, stabschef på räddningstjänsten i Götene.

En villa i Götene började brinna under torsdagseftermiddagen. Räddningstjänsten fick larm om att det tagit fyr i byggnaden strax efter klockan 16.

Omständigheterna var vid 16.40-tiden fortfarande oklara, men räddningstjänsten uppgav att man skickat in rökdykare i byggnaden.

– Hela övervåningen är rökfylld, säger Tony Engdahl, stabschef på räddningstjänsten i Götene.

Vid 17.30-tiden uppgav räddningstjänsten att lågorna tagit sig igenom taket på byggnaden och att man fortfarande kämpade med att släcka branden.

– Vi är fortfarande kvar och kommer nog att vara så ett tag framöver, säger Engdahl.

Taket förstört

Vid 18.30-tiden släcktes branden.

– Branden är släckt. Vi har burit ut en massa vitvaror och annat. Vi har räddat otroligt mycket värde och ställt i garaget utanför. Nu pågår det bevakning, man ventilerar ut rök, suger upp vatten och så vidare.

Enligt räddningtjänsten orsakade branden stora skador i taket.

– Det brann ett hål i taket. Det gick igenom taket och sedan fick vi stopp på det, säger Tony Engdahl.

Enligt räddningstjänsten ska det inte finnas någon risk för att branden ska sprida sig.

Kraftig rökutveckling

Ingen person kom till skada i samband med branden.

– Vi har inga uppgifter om några personskador, säger Engdahl.

Ett vittne på plats berättade att det rörde sig om stora mängder rök:

– Det ser ut att vara en kraftig brand.

Bygglampa trolig orsak

Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst:

– Det finns uppgifter från platsen som säger att villan är under renovering och att ingen bor där. Men ägaren är på plats nu, säger hon.

Enligt polisen kan en bygglampa ligga bakom branden. "Mycket tyder på det", som polisen själva formulerar saken. En anmälan om brand utan misstanke om brott har upprättas.

 

LÄS OCKSÅ: Kraftig brand i villa – "Det sprutar lågor"

Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER