Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kökaos när alla ville se Lars Lerins utställning

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Kön ringlar sig lång utanför konsthallen i Stenungsund.Foto: MIKAEL BERGLUND

När Lars Lerins utställning i Stenungsund invigdes på lördagen var trycket från besökarna massivt.

I lokalen får bara 70 personer vistas åt gången – och vid lunchtid var kön utanför 400 meter lång.

– Kom inte hit i dag, uppmanade arrangören Britta Netterfors.

Under årets första månader visas gratisutställningen ”Akvareller” i Stenungsunds konsthall. Det är Lars Lerins tavlor som visas och utställningen innehåller bland annat flera bohuslänska motiv som aldrig tidigare visats.

Lördagen var premiärdagen och då fanns Lerin själv på plats – något som sannerligen inte gått de konstintresserade på Västkusten förbi.

– Det är helt fantastiskt, säger Britta Netterfors, som är ansvarig för utställningen, om intresset.

Lars Lerin-utställningen väcker stort intresse.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

400 meter lång kö

Portarna till konsthallen slogs upp klockan 11 på förmiddagen. En knapp timme senare konstaterade Britta Netterfors att kön var runt 400 meter lång:

– Vi har förstått att intresset kommer vara stort, men hur stort är svårt att bedöma. Så här långa köer har vi aldrig haft förut. Vi hade ”Antikrundan” här tidigt på 2000-talet, men jag tror att detta slår det.

Hallen i vilken verken ställs ut är liten och det får inte vara fler än 70 personer i den åt gången. Med andra ord var risken överhängande att de som stod sist i kön inte skulle komma in innan man stängde för dagen, klockan 15.

– Jag rekommenderar att inte komma hit i dag, utan en annan gång. Vi har öppet varje dag till 29 mars, så det finns många tillfällen att se utställningen i lugn och ro, förklarade Britta Netterfors.

Vid halv fyra-tiden på lördagseftermiddagen var utställningen fortfarande öppen.

– Vi har förlängt öppethållandet någon timme extra. Vi satte ett stopp och lät de som stod i kön just då komma in. Vi har haft flera långväga besökare, från Stockholm, Halmstad och Helsingborg, bara för detta. Vi hade förväntat oss mycket folk, men kanske inte att kön skulle bli så lång, konstaterade Britta Netterfors.

Själv åkte Lars Lerin hem vid 14-tiden berättar hon.

– Jag upplevde det som att han var överväldigad över det stora intresset för utställningen.