En person som skulle bränna gräs i Karlstad kommun förlorade kontrollen över eldningen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia
En person som skulle bränna gräs i Karlstad kommun förlorade kontrollen över eldningen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Gräseldning spreds – två brännskadade

Publicerad

En person som skulle bränna gräs i Karlstad kommun förlorade kontrollen över eldningen.

Elden spred sig till en byggnad som brunnit ner och en brädhög fattade eld.

– Två personer har fått brännskador, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap vid Karlstads räddningstjänst.

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 13.20-tiden på fredagseftermiddagen. En person som skulle bränna gräs har förlorat kontrollen över eldningen och den har spritt sig till en byggnad, träd och en hög med brädor.

– Det har tagit sig i ett uthus, det har brunnit ner, säger Magnus Lundqvist vid räddningstjänsten.

Han berättar att två personer ådragit sig brännskador.

– Man kan anta att det är från släckningsförsök.

Två ambulanser

Charlotte Wotz Ader, teamledare på SOS Alarm, berättar att två ambulanser befinner sig på platsen tillsammans med fyra enheter från räddningstjänsten.

– Jag ser att en av ambulanserna har lastats, säger hon.

SOS meddelade senare att två personer förts med ambulans till sjukhus från platsen.

Enligt Magnus Lundqvist så har räddningstjänsten elden nu under kontroll, men insatsen kommer att ta ett tag.

Vid 16-tiden hade räddningstjänsten fortfarande en styrka kvar på platsen som jobbade med eftersläckning och att bevaka brandplatsen. Övriga enheter hade lämnat platsen.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER